Umeå-bekantingar även i cupen

Under söndagen fick Jämtland Basket revansch på Umeå BSKT och vann helgens andra testmatch lagen emellan. Det var då den tidigare Umeå-skytten David Czerapowicz som med 19 poäng ledde sitt nya lag till seger.

Jämtland dras med skadeproblem och under dagen nåddes Bloggen av uppgiften att ytterligare en tidigare Umeå-stjärna är på väg till Jämtland. Det ska röra sig om ett par månaders korttidskontrakt för forwarden Bryan Jefferson, som förra säsongen spelade i Argentina.
Han ska vara ersättare för ryggskadade amerikanen Ben Vander Plas.

Om Jefferson-uppgifterna, som även nått lokaltidningen ÖP, uttalar sig Jämtlands klubbchef;
– Han tittade vi på redan i somras, han är ledig och kan absolut vara ett namn, säger Pecka Johansson.

I söndagens testmatch blev Umeås fall den lägre träffprocenten från trepoängsland, laget hade 6 av 27 (22 procent) mot hemmalagets 9 av 29 (31 procent).

Uppdatering eftersnack med Umeås coach Chribba Sjögren.
– Det var en jämn söndagsmatch, helt lika i halvtid och sedan fick Jämtland en liten lucka i tredje perioden. För vår del en helt okej insats, skillnaden mot i lördags var att skyttet inte var lika bra så vi hade tuffare att göra mål.

Umeå fördelade speltiden bredare i söndagstestet.
– Ja, jag vill att alla ska få en chans att visa upp sig. Sammantaget har vi inte kommit så långt ännu men den här helgen visade klart åt rätt håll jämfört med den förra uppe i Kiruna, exempelvis håll vi nu nere turnovers på 10-11 per match och då är man oftast med i matcherna.

Stundande vecka väntar ny bortaresa för BSKT som kommit överens med Köping Stars (coachat av Gabo Loaiza och med umeåsonen Nisse Botold i laget) att bägge matcherna i Play-in i Svenska Cupen avgörs i regi Köping.
– Vi åker ned under tisdagen och spelar sedan onsdag och fredag, vi kommer även att träna i hallen där nere så vi kör på. Det blir kul att testa på cupspelet, Köping är ett av de lag som sett bäst ut på försäsongen så vi är inte favoriter utan kan bara åka dit och göra vårt bästa, säger Chribba Sjögren.

x x x x x

Fakta söndagens testmatch:
Jämtland Basket – Umeå Basket 84–79 (17–17,14–14,26–20,27–28)
Poäng, Jämtland: David Czerapowicz 19, Grant Shepard 17, Adam Johansson 11, Denzel George 11, Troy Barnies 10, Hugo Waldeck 5, Akili Vining 5, Adam Massarsch 3, Yoel Weldegergis 3.
Poäng, Umeå: Derek St Hilaire 18, Alonzo Gaffney 16, Keonte Kennedy 13, Omar Krayem 13, Nick Davis 11, Alexander Yemane 3, Tom Nilsson 3, Rahmi Ghanem 2.
Speltid för Umeå hade även Melker Lindblom, David Johansson, Isak Andersson och Adam Rask.

x x x x x

Så ser cupschemat ut för Umeå:
Onsdag 18 september
Kl. 19.04: Umeå – Köping (Play-in 1:2, Svenska Cupen, spelas i Köping)
Fredag 20 september
Kl. 18.04: Köping – Umeå (Play-in 2:2, Svenska Cupen, spelas i Köping)

Om Umeå vinner dubbelmötet med Köping så blir det mer cupspel.
Kvartsfinalrundan i Svenska Cupen är planerad till slutet av september:
Torsdag 26 september
Köping/Umeå – TBD (Kvartsfinal 1:2, Svenska Cupen)
Lördag 28 september
TBD – Köping/Umeå (Kvartsfinal 2:2, Svenska Cupen).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.