Balibrea lämnar blågult

Av , , Bli först att kommentera 0

Coach Boris Balibrea, skulle varit med i tränarstaben över EM 2025 – men lämnar svenska herrlandslaget. Anledningen är att få mer tid för familjen.

– Helt säkert har det  varit en av de bästa coacherfarenheter jag någonsin haft och det är inte lätt att säga hej då. Men det är nu tid för en paus, att andas lite grand och prioritera min familj och vårt nya kapitel, säger Boros Balibrea i ett pressmeddelande.

Svenska Basketbollförbundets sportchef Lars Johansson uttrycker sin uppskattning för Balibreas insatser och hela coachteamets arbete:
”Jag tycker förstås att det är tråkigt att Boris väljer att kliva av denna spännande resa, men jag har full respekt för hans beslut,” säger Johansson. ”Coachstaben har under sitt gemensamma ledarskap utvecklat sitt arbetssätt och byggt upp ett stort förtroende bland spelarna och övrig ledarstab.”

De tre andra förbundscoacherna Mikko Riipinen, Ludwig Degernäs och Joakim Källman, ska framöver få hjälp av Adam Engström – som tidigare varit  extern scout åt landslaget och som till vardags är assisterande coach till Balibrea i polska klubblaget Dabrowa Gornicza.