Olika ligalördag

Denna lördag stod tre matcher i SBL Dam på programmet. Olika föll ödets lotter.

En match gick ända in i kaklet – det var när Tiffany Brown, Sandra Hansson och Dia Lukakovicova ligadebuterade för sin nya klubb AIK Basket. Trion, som alla har ett förflutet i Umeå, fick tillsammans ihop 47 poäng och 29 returer.

Stockholmsderbyt Alvik vs AIK var så tajt som 91-89 med 30 sekunder kvar. Därefter kunde hemmalaget Alvik avgöra från strafflinjen när gästerna foulade i sina sista försök att stoppa klockan och komma ikapp.

Alvik vann på att göra med 60 procent träff göra hela 52 poäng inne i färgen. Amanda Tivenius poängbäst med sina 20.

Slutresultat: Alvik-AIK 95-89.

x x x x x

Visby Ladies spelade sin hemmapremiär mot Södertälje BBK – som redan hade en match i bagaget. Visby var helt iskallt offensivt och fick bara ihop 21 poäng i säsongens första halvlek. SBBK passade på att göra 46 före paus.

Ett exempel på skillnaden i skytte – totalt över 40 minuter hade Ladies 3 av 33 från trepoängsland mot 12 av 25 för SBBK. Den som stack ut var Madison Griggs med 6 av 10 från långs distansen.

Slutresultat: Visby-Södertälje 48-82.

x x x x x

Kvällsmatchen gällde Luleå Basket som i sin hemmapremiär tog emot långväga IK Eos från Lund.

Det hela påminde om många tidigare matcher i Luleå Energi Arena – det vill säga att ett fullt påslagen Luleå från start gjorde allt ohyggligt jobbigt för gästerna.

Läget i paus: Luleå-Eos 50-16.
Matchen slut: 106-39.

Trippel-dubbel: Luleås Fanny Wadling levererade 13 poäng, 13 returer och 10 assists.

En lite ovanlig notering: Luleå ställde upp med endast åtta ombytta spelare i säsongens första hemmamatch. De som saknades var dubbellicenserna Klara Almroth och Ella Hedström. Som bekant är Allis Nyström ännu i rehabfas efter sin avslitna hälsena och är troligen inte i spel förrän efter nyår.
Eos å sin sida kom med tio spelare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.