Umeå hemma: ”Inte direkt favoriter”

Tisdag afton är det dags för säsongens hemmapremiär.

Umeå BSKT ska ta sig an gästande Borås Basket.

– Det blir jättespännande, vi är inte direkt favoriter mot Borås som var i SM-final i våras, men vi ser fram mot att få mäta oss med ett av Sveriges bästa lag, säger Umeås-coachen Chribba Sjögren.

Så här i början av SBL 24/25, hur viktar du ert eget spel mot scouting av motståndare?
– Just nu är det klart viktigast på vad vi själva ska göra, vi är ett lag med åtta nya spelare och ny coachstab. Det är svårt att sätta siffror på det, men säg att fokus är 75-25. Vi måste först och främst få ordning på våra egna grejer och sedan vet vi vad Borås har för styrkor.

På grund av sjuka med feber saknades Omar Krayem i första omgången när Umeå föll med uddamålet borta mot Uppsala. På måndagen fanns veteranguarden med på lagets träning.
– Det stämmer, vi ska kunna vara hela och friska till tisdagsmatchen, det ska bli kul med hela truppen på plats, avslutar Chribba Sjögren.

x x x x x

En notering gällande Borås Basket är att nye USA-centern Lukas Milner inte kunde spela när hans lag vann sin premiär med 99-74 mot Nässjö. Milner har drabbats av körtelfeber och ovisshet råder kring hur länge han blir borta.

– Vi har byggt mycket av vårt spel, särskilt i defensiven på hans atletiska förmågor och tror mycket på honom. Vi har diskuterat att få in någon på korttidskontrakt men aldrig att byta ut Lukas, vi ska fortsätta att jobba med honom. Vi tror jättemycket på att det är ett fynd, säger Borås coach Henrik Sonko till Borås Tidning.

x x x x x

Tisdagens omgång i SBL Herr omfattar fyra matcher som alla startar kl. 19:04:
Umeå vs Borås
Nässjö vs Uppsala
Köping vs Jämtland
Högsbo vs Luleå

x x x x x

Norrköping Dolphins gör denna vecka en utflykt till Grekland för första matchen i gruppspelet i FIBA Europe Cup. Onsdag kväll ställs svenska mästarna mot Maroussi Basketball Club som hör hemma i en förort strax nordost om huvudstaden Aten. Matchen med uppkast kl. 19:15 spelas i Maroussi Saint Thomas Indoor Hall.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.