Nya tag med NHL-camp i Umeå

Nu tas nya tag med att arrangera NBA Camp i Umeå med tränaren Mike Wilhelm från Chicaco Bulls.

Mike Wilhelm har i många år jobbat som scout och assisterande coach i NBA-klubben Chicago Bulls och jobbar nu som analytiker för NBA, den amerikanska proffsligan. Han har hållit i clinics runt om i världen, bland annat i Kina. Mike Wilhelm har tidigare i karriären varit assisterande coach i Sundsvalls Dragons och hållit i NBA Camp i Sundsvall.

Umeå BSKT har nu plockat upp bollen och bjuder in till NBA Camp under höstlovet. Campen riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 8-20 år från Västerbotten och omgivande distrikt.

I samband med lägret för ungdomar kommer Mike Wilhelm att hålla coachclinic och inspirationsföreläsning.

Axplock ur programmet:
Torsdag 31/10 – fredag 1/11 NBA Camp: Träningarna sker under under ledning av coach Mike Willhelm, Umeå BSKT:s headcoach Christer Sjögren och spelarna i Umeå BSKT.
Torsdag 31/10 Coachclinic: Mike Wilhelm håller under kvällen i en clinic om ungdomsutveckling för coacher, ledare och föräldrar.
Lördag 2/11 Inspirationsföreläsning: I samband med SBL-matchen och basketderbyt mot BC Luleå bjuds sponsorer, nätverkare och företag till en inspirationsföreläsning tillsammans med Mike Wilhelm.

Bilden: Mike Wilhelm.
Foto: Peter Hegethorn.

Fotnot: För sex år sedan var det på tapeten med NBA Camp som ett sommarlovsarrangemang med Udominate som medarrangör  – men ställdes då in på grund av för få anmäla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.