Räknar med mer Europa

Udominate Basket har summerat den gångna säsongen, klubben har också gjort klart med förlängt avtal med namn- och huvudsponsorn Udominate Sweden (med säte i Vindeln), plus tagit det självklara formella beslutet att satsa vidare i Europa.

– Inför andra säsongen med spel i Eurocup känner vi oss mer rustade på alla sätt. I vintras mötte vi franska topplaget Villeneuve som sedan vann hela turneringen, så nu vet vi vad vi behöver pengamässigt, organisatoriskt och lagmässigt, säger Udominates team manager Oscar Stenberg.

Udominates säsong 2014/2015 ekonomiskt?

– Det blev ett litet underskott på den del som gällde Eurocup där vi inte hade budgeterat för slutspel, vi hade också mindre bra utfall publikt på hemmamatcherna med max oflyt, bland annat krockade en match med den stora Umeå-galan.

– När det gäller Damligan i Sverige så gav det ökad publik och i pengar ett litet överskott, så totalt har vi en ekonomi i balans, säger Stenberg.

Planen inför 2015/2016?

– Det känns superbra att vi kan jobba vidare och utvecklas tillsammans med vår huvudsponsor och andras samarbetspartners. När det gäller Europa så har vi säkerställt en fortättning med stora partners som var med senaste säsongen och intresset att vara med har ökat så vi har redan inbokade möten med nya partners.

– En eurocupsäsong kan kosta från en halv miljon och upp mot 800.000 kronor beroende på lottning och resor, exempelvis är det dyrare att åka till Ryssland. Sedan får man räkna med ungefär 100.000 för varje runda i slutspelsdelen, säger Oscar Stenberg.

Udominate mötte i gruppspelet Villeneuve (förluster) och UniGyör (vinster) och nådde åttondelsfinal, åkte där ut mot ungerska ettan Sopron.

– Lottningen för nästa säsong sker i slutet av juni, den här gången är vi rankade topp 16 och blir seedade, påpekar Stenberg.

I satsningen ingår att stärka laget ytterligare.

– Europaspelet är väldigt viktigt när det gäller möjligheten att få toppspelare till Umeå, vi ligger bra till med truppen där en stomme kommer att bli kvar och därtill ska vi spetsa med en del nytt. Nästa vecka kan vi börja presentera klara namn, säger Oscar Stenberg.

Mer läsning (Plus) Ny respekt i Europa

Bilden: Villeneuves Ann Wauters i möte med Udominates Lina Pikciute.

Foto: Peter Hegethorn.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.