Silly season-surr

Det som surrar i luften? Ja det kan vara rykten och snack från silly season som flyger runt. Här en koll på herrligan.

Umeå BSKT Jobbar allra närmast med att kontaktera Umeå-killar. ”Mitten på maj” ska det kunna vara klart med åtminstone ett par tvåårskontrakt så att Magnus Haney inte behöver känna sig så ensam i truppen 2015/2016.

Svenska förvärv – där Johan Rönström vore mycket bra för Umeå – är därnäst på tur.

Sedan kommer vi att få vänta ett bra tag när det gäller importspelare.

Kai Williams har meddelat att han vill se sig om. Kai har samma agent som Omar Krayem och Germain Jordan. Agenten heter Rob Wilson och han har gett Umeå BSKT beskedet att; ”Det är väldigt bra spelare  som har många anbud, det som gäller är vänta och se”.

Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby är för den skull inte orolig när det gäller utländska importer.

– Det finns en lång lista med intressanta spelare.

Nässjö Basket var det lag som konkurrerade ut Umeå i kampen om sista slutspelsplatsen förra säsongen.

Nässjös lagbygge har nu hunnit en bit på väg med coach och fem klara spelare. Senaste namnteckningen på kontrakt är unge Hajzer Ismaili som lämnar den tuffa konkurrensen i Borås (där han fick i snitt sju minuter).

– Nässjö har varit ett alternativ länge och nu föll allt på plats. Det har varit stor konkurrens på min position i Borås men i Nässjö känner jag att de vill satsa på mig, säger 21-årige Ismaili till Smålands-Posten.

Nässjö-truppen just nu: Tränare: Nemanja Jovanovic. Guards: Aleksa Solevic, Karim Wazzi. Forwards: Abdou Medjedoub, Hajzer Ismaili. Center: Dartaye Ruffin.

En ryktenas man är Norrköpings pointguard Toni Prostran som nu är nybliven pappa och befinner sig hemma i Zadar i Kroatien. Utöver Norrköping har Borås och LF Basket varit på tal när det gäller svenska klubbar.

– De har hört av sig och frågat om jag är intresserad, men har inte kommit med något förslag, säger Toni Prostran till Norrköpings Tidningar.

24-åringen gillar Sverige, men är öppen för spel i andra länder.

– En del ligor har inte ens spelat klart. Jag har pratat med min agent och vi avvaktar för att se vilket alternativ som blir bäst, säger Prostran till NT.

Silly-surr är kring herrligan också att;

Darko Jukic lämnar svenska ligan och Södertälje.

Christopher Ryan är nära förlängning med LF Basket. Han kan då blir femte man att bli klar för Luleå-laget som var snabba att förlänga med Adam Rönnqvist (guard), Alex Wesby (guard/forward), Jaraun Burrows (f), Andreas von Uthmann (f).

Andreas Karlsson är på väg från Jämtland och aktuellt är flytt hem till Stockholm och spel med till Solna Vikings.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.