Coachfrågorna

Silly season innehåller självklart diverse coachfrågor.

I Udominate Basket har coacherna utgående kontrakt. Diskussion pågår om fortsättning för head coach Micke Blomqvist. När det gäller assisterande har Luca Romano flaggat för att dygnets timmar inte räcker till för något åtagande i samma omfattning som den senaste säsongen.

Visby Ladies damer, som mötte Udominate Basket i kvartsfinal, har valt att inte förlänga med Tamara Ruzic.

– Resultatmässigt för Visby Ladies del så kan man inte förvänta sig mer än vad hon har gjort de här två åren. Det som har gjorts har varit bra, men vi vill gå vidare med en annan inriktning, säger Mats Ladebäck, Visby basketbollklubb, till helagotland.se

Sallén Basket i Uppsala uppges vara nära att knyta till sig ny tränare.

– Vi ligger i slutförhandlingar med en coach, men jag vet att hon har fått ett annat erbjudande också, säger sportchefen Sonja Entzenberg till UNT. Hon uppger vidare att det inte handlar om Johanna Eriksson som tidigare utpekats som aktuell för jobbet.

Uppdatering: Tamara Ruzic bekräftar att hon är den som Sallén förhandlar med.

– De har visat intresse och vi är inne i en process. Men jag har inte skrivit på något kontrakt och jag har inte bestämt mig än, säger 35-åringen, till UNT.

I Telge Basket har Hanna Bouldwin ett år kvar på sitt kontrakt.

Northland har sin guldcoach Jens Tillman på kontrakt. Norrköping har Jesper Sundberg. Mark har Frank Alm. Alvik har Francisco Pinto.

Om Bloggen fattat rätt kör Johan Persson vidare i 08 Stockholm som klarade ligakvalet med bravur, och samma med coach Jonny Ishak i Akropol.

I herrligan har de flesta klubbarna klart med headcoacher.

Jesper Gustavsson, Umeå, Pat Ryan, Borås, Torbjörn Gehrke, Jämtland, Tommie Hansson, Sundsvall, Peter Öqvist, Luleå, Nemanja Jovanovic, Nässjö, Adnan Chuk, Norrköping, Ray Ailus, Solna, Henrik Svensson, Malbas.

Örebro söker nytt namn efter Panagiotis Nikolaidis.

I Södertälje har guldcoachen Vedran Bosnic utgående kontrakt. Han är kung i Kings och avgör själv sin framtid. Med tanke på att Södertälje deklarerat hårdare satsning på Europa-spelet så vore det en skräll om inte Bosnic fortsätter.

I silverlaget Uppsala jobbas det febrilt för att lösa ledarfrågan nästa säsong. Blir det blir fortsättning med coacherna Kelly Grant och Kevin Gaines?

– Coachfrågan är extremt högt upp på agendan. Det sätter ribban inför nästa säsong. Vi ska hitta en optimal coachlösning som gör att vi attraherar så många bra spelare som möjligt, säger Uppsala Baskets ordföranden Staffan Persson till UNT.

Beslut väntas enligt Upsala Nya Tidning under Kristi himmelsfärds-helgen.

När det gäller assisterande coacher kan det hända både det ena och det andra. Exempelvis Umeå BSKT är på jakt efter förstärkning och erbjuder en halvtidstjänst.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.