Valde sin tredje bästa sport

Dags för rond sex i finalserien mellan Norrköping och Jämtland.

Uppkast i knökfull sporthall i Östersund kl. 18:24 i afton måndag. Matchen visas på SVT2 med start kl 18:30.

Alla vet nu att ”Delfinerna” har matchboll och att ”Älgarna” jobbar för att greja en ”game seven”.

Hittills har det blivit idel hemmasegrar i SM-finalen. 3-2 till Norrköping.

– Vi ser fram emot matchen och det kommer att vara ett grymt tryck i hallen som kommer att hjälpa oss. Så här långt in i serien så handlar mycket om energi, fokus och insats i alla byten och då blir hemmaplan en viktig faktor, säger Jämtlands coach Adnan Chuk.

En eventuellt sjunde match spelas i Norrköping.
– Jag har ingen preferens ur ett romantiskt perspektiv. Vinna SM-guld hemma och borta har båda sin charm, men det handlar om att ta hand om sina chanser. Det är den här matchen som gäller. Jag har förklarat för spelarna, och gör det med jämna mellanrum, vad det innebär att spela för den här klubben. Att vi slagit CSKA Moskva, alla SM-guld vi vunnit och alla legender som spelat här. Det måste finnas en stolthet. Vi spelar för Norrköping, säger Dolphins coach Mikko Riipinen till Norrköpings Tidningar.

Inför matchen har Östersunds-Posten såklart gjort reportage – där framkommer bland annat en skön information om stjärnguarden CJ Wilson. När han var ung höll han på med flera sporter, det var baseball, basket, fotboll och friidrott (löpning på bana) och han var inte alls bäst på basket…

– En grej är att basket inte är min bästa sport, det är baseboll. När jag skulle välja vilken sport jag skulle satsa på så var basket den sport jag var tredje bäst på, men det var den som var mest rolig och utmanande. Därför valde jag basketen, förklarar CJ Wilson för ÖP.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.