Klart: Byter arena i Umeå

För ungefär en månad sedan kom beskedet att A3 Basket Umeå drog sig ur SBL Dam. Anledningen var dålig ekonomi med stora skulder, klubben blev den fjärde som hoppade av basketligan.

Nu har klubbdirektören Lotta Enjebo klart med nytt jobb som innebär att hon byter sport och arena i Umeå.

I dag den 2 augusti meddelar Umeås starkaste varumärke – ishockeylaget Björklöven – rekryteringen i ett pressmeddelande:

Björklövens VD Anders Blomberg:
”Vi är glada att vi från och med idag kan presentera Lotta Enjebo som ny ansvarig för vårt affärsnätverket 40-klubben samt partneransvarig/företagsevent. I tillägg till detta kommer Lotta även ansvara för vårt CSR-projekt Gröngul kompis. Lotta kommer senast från rollen som klubbchef i A3 Basket och har en gedigen bakgrund och kompetens från både idrotten- och näringslivet som passar bra in i vår organisation”.

x x x x x

A3 Baskets coach Janne Enjebo gick även han snabbt vidare till nytt jobb inom sporten – som ny klubbdirektör i herrligalaget Umeå BSKT.

x x x x x

Samtliga spelare i A3 Basket hade utgående kontrakt. Toppspelarna har sökt sig vidare –  Abigail Asoro till Namur i Belgien och Tiffany Brown till Emlat Konut i Turkiet.
Lagkaptenen Isabelle Edholm lägger basketskorna på hyllan och går vidare i livet som färdigutbildad läkare.

x x x x x

När det gäller det ekonomiska efterspelet gällande Umeå Basketbollklubb (A3 Basket var ”artistnamnet”) så är Ulrik Berg tillsatt verksamhetsutredare av klubben och all kommunikation ska gå via honom.

x x x x x

Noterbart är att A3 Baskets verksamhet uteslutande gällde ett elitlag.

Klubben hade samarbetsavtal med KFUM Umeå för yngre spelare med så kallad dubbellicens som möjliggjorde spel i Norra basketettan dam.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.