Inledde USM med vinst

Ungdoms-SM har startat och den här helgen har KFUM Umeå ett gäng unga grabbar (födda 2007/2008) på plats i Djursholm för första omgången i gruppen HU16.

I den första matchen i Fribergahallen blev det en svängig historia mot hemmalaget Danderyd – som slutade med Umeå-vinst.

Umeå svarade för en chockstart som innebar bortaledning med 2-17 (!), men Danderyd jobbade sig in i matchen och hade ledningen med 60-56 i fjärde perioden. De sista minuterna gick sedan det mesta Umeå väg, bland annat med tre lyckade trepoängsskott och slutresultatet skrevs 64-75.

Laget coachas av Lars Mikaelsson och Lina Gustin.

Under helgens sammandrag avslutade Umeå söndagen mot Högsbo från Göteborg. Då var krafterna slut för Umeå-killarna som också råkade ut för diverse foulproblem.

Fortsättning följer i USM omgång 2 som spelas 2-4 december.