Silly studsar vidare

Inte ens en tredjedel av SBL herr är avverkad och silly season studsar vidare.

Södertälje BBK jobbar vidare på att värva sig ur en jobbig säsongsstart. Nyligen kontrakterades pointguarden Josh Sharkey och allra färskaste nyförvärvet är USA-forwarden Ed Polite, en 25-åring på 196 cm som gjorde fyra år på college med division 1-skolan Radford. Han kommer närmast från spel i SC Krybas i Ukraina där han förra säsongen snittade 11 poäng och 6 returer.

– Den här killen är stark och har en stor motor, så han kommer att kunna jobba stenhårt för SBBK, precis vad vi behöver efter våra skade- och sjukdomsproblem, där mina spelare fått slita ont, säger SBBK-coachen ”Ludde” Degernäs i ett pressmeddelande.

Båda de nya jänkarna ska landa i Södertälje på måndag och ska kunna vara spelklara till ligamatchen mot BC Luleå den 17 november.

I morgon lördag 5 november får SBBK klara sig med det gäng de har i cupkvartsfinalen borta mot Köping.

x x x x x

Kroaten Kristijan Vladović bryter kontraktet med Kalmar Saints och uttalar sig så här om anledningen: ”Jag är ung och behöver få mer speltid”.

x x x x x

Fryshuset Basket har som vanligt en del ändringar i truppen, en ny amerikan är 25-årige forwarden Evan Hinson.

x x x x x

Det är fortsatt spänd väntan på vad BC Luleå ska hitta för ny importguard, besked väntas inom kort.

x x x x x

Efter en bunt förluster för Jämtland Basketspekuleras det i att ett par importer,  Amir Smith och RayQuan Evans ska bytas ut. Men enligt klubbledningen ska inget vara nära förestående.

– Vi tittar alltid på om vi kan förstärka truppen. Det gör man före, under och direkt efter en säsong men det är inget som vi har i vår pipeline just nu. Inte mer än den ordinarie utvärderingen och översynen så att säga. Sen får vi se vad som händer längre fram, säger  Jämtland Baskets sportchef Pecka Johansson till ÖP.

x x x x x

En annan tippad toppklubb som har det knepigt är Norrköping Dolphins. Där lär det snart hända saker i truppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.