Ersättare klar i guldlaget

Forwarden Zach Thomas floppade och fick lämna, nu har guldlaget Norrköping Dolphins presenterat ersättaren – som är en guard.

Snart 27-årige USA-guarden CJ Burks, cirka 190 cm, är den som ska hjälpa Norrköping tillbaka på spåret.

– Vi har saknat kreativitet och vi vill gärna ha flera bollbehandlare och beslutsfattare så vi kan spela snabbare. CJ är en talangfull spelare som är kreativ och kan skapa för sig själv men också för andra. Han är ett hot utifrån men kan också ta sig till ringen. En stark spelare som har potential men som kommer behöva lite tid för att lära känna sina medspelare och klubben, säger Dolphins coach Mikko Riipinen.

Norrköping hoppas ha nyförvärvet spelklar till bortamatchen mot Fryshuset den 17 november.

CJ Burks spelade sin collegebasket med Marshall University. Senaste klubbadressen är Keflavik på Island där han spelade hela säsongen 20/21 och levererade då 18 poäng, 5 returer och 3 assists per match. I skyttet hade han då 42,5 procent från trepoängsland.  Fortsättning följde  förra säsongen med 13 matcher ett snitt  på 30 min/match avrundat 16 poäng, 3 returer och 2 assist. Hans kontrakt blev sedan uppsagt av den isländska klubben i slutet på januari 2022.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.