Laddar för TV-sänt VM-kval

Efter höstens succéstart med Umeå BSKT finns ligans skyttekung och assistkung för första gången med i det landslag som går in i avgörande fasen av VM-kvalet.

På en position som totalt brukar domineras av amerikanska spelare är Gustav Hansson hösten 2022 klar etta i svenska ligan med ett snitt på 24,1 poäng och 7,8 assist per match.
– Att jag är i topp i statistiken är bara som det blivit, det är kul såklart men skönast är att vi som lag har gått 6/2, säger Gustav Hansson.

Mer läsning (PLUS): ”Största skillnaden är tempot och storleken”

Sveriges läge i VM-kvalet är att laget som gruppfyra måste hämta in två segrar mot Slovenien för att kunna knipa den tredje VM-platsen. Gruppens topplag Finland och Tyskland kan redan boka in sina biljetter till VM-slutspelet som avgörs i Filippinerna/Japan/Indonesien 25 augusti – 10 september 2023.

Sverige spelar närmast borta mot Estland på fredag, en match som SVT sänder med start kl 18. Därefter har Sverige hemmamatch (i Norrköping) på måndag.

Vad säger du om Sveriges VM-chans?
– Möjligheten finns ännu kvar, men läget är sådant att vi inte kan göra annat än att ta det match för match. Så nu kollar vi bara på Estland och där har vi chansen att vinna, säger Gustav Hansson.

Bilden: Gustav Hansson under landslagsträning i Södertälje.
Foto: Julia Edbom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.