Stjärnan missar matcher

Guldtörstande Södertälje BBK får klara sig utan skadade stjärnan Lollo Halvarsson i åtminstone kommande två ligamatcher, i dag lördag mot Uppsala borta och nästa lördag mot Eos borta. Sedan kommer landslagsuppehåll som innebär att nästkommande ligamatch är 3 december.

– Den första prognosen är ganska positiv. Det rör sig om en mindre bristning i baksida lår och de tror att hon kommer kunna spela om ungefär tre veckor, säger SBBK-tränaren Jesper Sundberg till Länstidningen i Södertälje.

Utan Halvarsson har Södertälje ett extremt ”litet” lag och en värvning av en forward tycks vara ett frågetecken. Som tidigare när det gäller Södertälje BBK är det svårt att tolka de olika besked som ges. Coach Sundberg sade nyligen att det hela tiden funnits en plan att ta in en stor spelare efter nyår – men nu säger klubbdirektören Johan Strömwall att det inte alls är så.

– Det finns ingen fast plan att förstärka efter nyår, men det kan finnas önskemål om att göra det. I en perfekt värld hade vi nog haft en till stor spelare för att bredda laget. Men vi är inte där att vi ska ge oss ut och värva bara för att vi har en skada och att vi har förlorat ett par matcher. Det är upp till tränaren och spelarna att lösa situationen, det har jag fullt förtroende för att de gör, säger Johan Strömwall till LT.

Tre matcher spelas i SBL Dam i dag lördag den 12 november:
Uppsala-Södertälje (kl 14)
Norrköping-Östersund (kl 14)
Alvik-Högsbo (kl 15)

x x x x x

Nästa match för Luleå Basket är på onsdag hemma mot nykomlingen Sjuhärad. När det gäller knäskadade Allis Nyström finns inga besked förrän efter den magnetkamerundersökning som ska göras under kommande vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.