Skadeproblem i Umeå

Pointguarden Gustav Hansson och coachen Boris Balibrea är tillbaka efter uppdragen med landslagets VM-kval. På schemat står närmast fredagskvällens omstart i ligan där Umeå BSKT på sin hemmaplan tar emot gästande nykomlingen Kalmar Saints.

Umeå spelade före landslagsuppehållet till sig en snygg svit med fyra raka segrar. Kalmar å sin sida lyckades just före uppehållet ta klubbens första seger i ligan.

Ligauppehållet har dock inte direkt medfört något gott för Umeå – då laget har två bekymmersamma skador.

– Ärligt talat är det ingen vidare status på laget med skador på William Hansson och Anton Lindqvist. Läget är svårbedömt, William blir nog borta ungefär en månad och Anton ska in på magnetkameraundersökning för sin axel och där vet vi ännu inget, säger Boris Balibrea som fortsätter;

– Problemet är störst på guardsidan där vi nu bara har två erfarna spelare för positionerna ett och två, det vill säga Gustav och Daniel Hansson. Vi får se hur vi ska lösa den situationen de närmaste veckorna.

– Det blir nog en tuff match mot Kalmar som har Tobias Sjöberg som en center som skapar mycket, Jan Tratnik är en annan nyckelspelare. De har också värvat två nya amerikaner som tillför mycket talang inte minst offensivt.

Noterbart är att Kalmars nya USA-forward Jamaure Gregg på tre matcher snittat 16 poäng + 9 returer. Senaste nyförvärvet USA-guarden Cameron Delaney var inte spelklar innan landslagsuppehållet.

– För oss kommer det i denna situation att krävas 40 bra minuter där vi ska försöka spela snabbt och göra det så obekvämt som möjligt för Kalmar, avslutar Boris Balibrea.

Uppkast fredag är klockan 19:04 i Umeå Energi Arena.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.