Klart Umeå-talang till ligan

I våras fick 19-åriga forwarden från KFUM Umeå chansen till inhopp i ligan och fanns med i SM-semifinaler med A3 Basket Umeå.

När A3 drog sig ur ligan valde Umeå-talangen att tills vidare spela vidare i basketettan med moderklubben KFUM Umeå. Nu är det klart att Tilda Lundgren ska prova sina vingar och det blir resten av säsongen 22/23 ligaspel med Visby Ladies.

Det är snabba ryck och debuten för Visby kan bli redan i afton fredag i match mot Uppsala.

– Det känns superkul och spännande att spela med Ladies! Jag ser fram emot att bli en del av laget, en perfekt utmaning. Jag hoppas att kunna bidra med energi och att komplettera laget på ett bra sätt. Skapa möjligheter för andra men samtidigt vara ett hot själv, säger Tilda Lundgren, som landade i Visby tidigare i dag (!).

– Det känns roligt att komma igång så snabbt som möjligt. Jag gillar utmaningar så att komma matchdag känns kul!

Visby har startat säsongen med en tunn trupp och har dessutom fått skadeproblem.

– Kul att få kunna komplettera truppen med en ung lovande spelare. Situationen var bra för alla inblandade och det ska bli intressant att se hur hon kan hjälpa laget under säsongen, säger sportchefen Anders Pettersson.

KFUM Umeås coach Eva-Lotta Strömsten kommenterar Tilda Lundgrens flytt så här:
– Vi tycker att det är väldigt roligt att Tilda får denna chans och det visar på att spelare från vår basketverksamhet i Umeå (KFUM Umeå/A3 Basket och NIU Basket på Umeå Elitidrottsgymnasium) utvecklar intressanta och duktiga spelare. Självklart är det ett tapp för vårt division 1-lag, Tilda kommer vara väldigt saknad av laget både på och av planen. Som vi summerade det till Tilda; ”Roligt för dig, tråkigt för oss”. Men det ska bli kul att nu börja följa Visby Ladies.

Bilden: Tilda Lundgren klar för spel med Visby. (Pressbild från Visby Ladies).

P.s.
Visby kommer även att ta in en ny import som ersättare för knäskadade forwarden Hannah Henderson.

x x x x x

Uppdatering. Så gick kvällens match i SBL Dam.

Visby–Uppsala 59–79 (15–25, 15–14, 14–17, 15–23).
Visby: Parker Esary 28, N’dea Flye 20, Ester Olsson 7, Helin Agnig 2, Julia Nygård 2.
Uppsala: Savannah Plentovic 19, Tiffany Brown 16, Johanna Prytz 13, Sandra Hansson 12, Crystel Bittar 11, Oceana Hamilton 5, Alma Larsson 3.
Publik: 175.

Tilda Lundgren fick en försiktig debutmed  14 minuter på plan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.