Kapprustning pågår

Kapprustning pågår inför vårsäsongens SM-slutspel.

BC Luleå fyller på truppen med ytterligare en amerikan – Darrell Davis, 26-årig guard/forward som listas 196 centimeter.

– Vi har haft ögonen på Darrell Davis under en tid. Han var på tapeten precis innan Adam Rönnqvist kom hem i november. Han är en mångsidig spelare som kommer att hjälpa oss både offensivt och defensivt. Han är en duktig skytt som är allround i sitt spe. – Vi får en bättre bredd. Det hjälper också att Darrell är mångsidig och har en vana av att spela på flera olika positioner. Det är alltid bra när man tar in en gubbe mitt under säsongen, säger BC Luleås coach Peter Öqvist.

Darrell Davis var 2018 klar på college med Dayton Flyers och har sedan dess hunnit med att åka runt och spela för en bunt klubbar i olika ligor Europa; ett par matcher i Nederländerna, en period i andraligan Ungern, en sväng i Bosnien, ett par matcher i Tjeckien, och mest spel har det blivit i Kosovo där han representerat Rahoveci och senast KB Kalaja Prizren där han på nio matcher förra säsongen snittade 21 poäng + 8,5 returer + 5 assists på 39 min/match. Inför säsongen 22/23 fick han kontrakt med Juventus i Litauen, men där blev det ingen match.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.