Final varje omgång

Umeå BSKT har tio matcher kvar av grundseriespelet. Närmast handlar det om fredagens hemmaspel mot Nässjö Basket. Senaste hemmamatchen var 27 december.

– Vi ser verkligen fram mot att få spela hemma i Umeå Energi Arena igen. Och det är en väldigt viktigt match både för oss och för Nässjö, säger Umeås coach Boris Balibrea som fortsätter;
– Som läget är i tabellen är det nu final i varje omgång, vi är ännu kvar där uppe men flera lag ser allt starkare ut. Vi måste tävla för fullt i varenda match och vinna så mycket som möjligt innan slutspelet.

Umeå har tidigare under säsongen vunnit båda matcherna mot Nässjö på bortaplan. I både mötena har Umeå lyckats komma tillbaka från underläge i första halvlek.
– I den första matchen fick vi en dålig start, men andra gången gjorde vi en bra första halvlek fram till problem sista minuterna före paus. Men vi kunde kontrollera tempot och genomföra det vi tänkt.

Motståndaren Nässjö?
– Nyckelspelare i Nässjö är som vanligt Challe Barton, Dartaye Ruffin och även Derreck Brooks bidrar mycket i laget. Och de har även nye Andre Wesson. Nässjö är inte skraja för att använda sina kroppar och spela aggressivt och fysiskt.

Vad krävs i ert spel?
– Vi behöver kontrollera tempot, genomföra vår spelplan, ta hand om returerna, sätta våra öppna skott och lita på varann i lagspelet. Vi har förstås Gustav (Hansson) i pick och rull-spelet men kan även använda Will Butler och alla våra skyttar där nu även David (Czerapowicz) finns med, säger Boris Balibrea.

Nässjös coach Jocce Källman;
– Det viktigaste blir, om vi tar lärdom från de två tidigare mötena mot Umeå, att spela bra i 40 minuter. Det gäller också att kontrollera Umeås guarder, ger man dem något enkelt så smäller det direkt.

Tidigare möten 22/23:
7 oktober: Nässjö-Umeå 90-99 (efter förlängning).
30 december: Nässjö-Umeå 97-105.

Senaste matcher för lagen:
13 januari: Nässjö-BC Luleå 91-76
14 januari: Borås-Umeå 102-87

Läget i tabellen:
Umeå är tabelltrea med 14 vinster, Nässjö just nu tabellsjua på 9 vinster – men laget har spelat två matcher mindre än Umeå.

Noterbart: Nässjö Basket har Abdou Medjedoub på skadelistan (armbåge). Enligt uppgift från Småland finns därtill frågetecken för andra spelare, så det är bara att invänta fredagskvällen för att se vilka gästerna har ombytta och redo för spel. Det är tydligt så här mot slutet av grundserien att klubbarna dels måste undvika risker som kan förvärra skadekänningar och dels inte gärna skyltar allt för tydligt för motståndarna hur laguppställningen ska se ut.

Vad gäller Umeås lag ska det vara ordinarie manskap… om inget oförutsett inträffar.

Fredagskvällens övriga matcher:
BC Luleå-Borås Basket – noterbart är att Luleås nye jänkare Darrell Davis är spelklar.
Köping Stars-Kalmar Saints.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.