Öppning för Zahui (?)

Svenska landslagscentern Amanda Zahui har fått en intressant öppning i WNBA. Efter att inte fått spela någonting alls med Los Angeles förra säsongen i USA har nu regerande mästarlaget Las Vegas Aces tagit över rättigheterna till Zahui.

I en bytesaffär ,där även draftval ingick, släppte Las Vegas forwarden Dearica Hamby (som i fjol inte kunde bidra så mycket på grund av knäskada), och fick i gengäld den exklusiva rätten att förhandla med svenskan.  Det blir intressant att se hur coachen Betty Harmon kommer att agera.

Det är inte säkert att Las Vegas skriver kontrakt med Zauhi, en spekulation är att klubben i stället använder löneutrymmet efter Hamby för att klara lönetaket och samtidigt kunna bärga någon av alla de tillgängliga UFA-spelarna (Unrestricted Free Agents) på marknaden. Bland tillgängliga namn finns en lång rad stjärnspelare, exempelvis Breanna Stewart, Brittney Griner, Emma Meesseman, och Courtney Vandersloot.

Under pågående Europa-säsong spelar Amanda Zahui med italienska topplaget Familia Schio. På sistone har Zahus speltid ökat under klubbens tuffa spelschema där ligaspelet i Italien varvas med Euroleague.

Zahu finns med i den svenska landslagstruppen inför avslutade EM-kvalet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.