Umeå ändrar taktik

Tidigare under säsongen har ligaledande Borås Basket vunnit borta i Umeå med 88-73 och hemma i Boråshallen med 102-87. Även det tredje mötet spelas i Borås och Umeå BSKT kommer till spel som stor underdog.

Umeås headcoach Boris Balibrea har som förbundscoach varit med svenska herrlandslaget tio dagar. Under den perioden har assisterande coachen Gabo Loaiza hållit ställningarna.

Det blir därmed Gabo som får sköta snacket inför fredagens tuffa bortamatch där BSKT kan mönstra fullt lag.

– På träningarna har vi ägnat oss mycket åt grunderna och spelarna har jobbat väldigt bra, det är ett gäng som positivt tar sig an alla övningar oavsett vem som leder passen. Vi är ganska säkra på att laget ska kunna göra ett bra jobb i Boråshallen.

Umeå har en plan förberedd. Det handlar om delvis ändrad taktik.

– Borås är ett väldigt bra lag som spelar mycket på automatik med bra bollrörelse och gör många poäng på ”fånga och skjut”, de har också kunnat styra matcherna och kontrollera rytmen i våra tidigare möten. Så vi kommer att justera flera saker för att dels få deras spelare att behöva fundera lite mer i anfall, och dels ge oss möjlighet att styra tempot bättre, säger Gabo Loaiza, som fortsätter;

– Borås har nyckelspelare vi behöver ägna mer uppmärksamhet. Ryan Logan har tidigare haft massor av assists i matcherna mot oss så det gäller bland annat att försöka sätta mer press på honom. Bodie Hume är en annan viktig spelare för Borås som vi i defensiva jobbet behöver ha koll på.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.