Fyra finaler innan playoff

Umeå BSKT har fyra matcher kvar av grundserien. Fyra matcher som karaktäriseras som fyra finaler av klubben och coach Boris Balibrea.

Efter succén före nyår har det gått tyngre för Umeå. Det är både rutiga och randiga skäl till det med saker som knäskadan på nyckelspelaren Will Butler, lite formtapp och motståndare som tycks ha lärt sig mer om hur BSKT ska tacklas.

Umeå är för dagen på femte plats i ligatabellen, en position som kan bli både bättre och sämre. De fyra återstående matcherna är Kalmar (hemma), Luleå (borta), Södertälje (borta) och Köping (hemma). Lite av ett getingbo.

Tisdag 7 mars är det hemmamatch mot Kalmar Saints, ett lag och en klubb som redan är borta från slutspel och ute ur ligan nästa säsong (på egen begäran). Men spelarna i Kalmar kämpar på och gjorde senast en riktigt bra insats med 73-89 mot topplaget Jämtland.

– Vi har full respekt för Kalmar, de har bra spelare som fortfarande fajtas. De kommer med fullt lag och bjuder säkerligen på en hård match. För oss gäller det att göra jobbet till hundra procent, följa vår gameplan med solitt försvar, minimera våra misstag och i anfall gäller det att läsa av situationerna och ta rätt beslut. Vi kan inte för en sekund räkna med att få något gratis. Om vi skulle klara av att besegra Kalmar så skulle vi säkra minst en femteplats och det skulle vara en stor grej för oss. Helt klart är det en nyckelmatch, säger Boris Balibrea.

Veckans matcher i SBL Herr;
Tisdag 7 mars: Umeå-Kalmar, Köping-Luleå, Södertälje-Borås.
Onsdag 8 mars: Nässjö-Fryshuset.
Torsdag 9 mars: Jämtland-Norrköping.
Fredag 10 mars: Luleå-Umeå, Borås-Uppsala, Köping-Södertälje.
Lördag 11 mars: Fryshuset-Kalmar.

x x x x x

Veckans matcher i SBL Dam;
Onsdag 8 mars: Luleå-Södertälje.
Fredag 10 mars: Östersund-Sjuhärad.
Lördag 11 mars: Eos-Norrköping, Högsbo-Alvik, Visby Luleå.
Söndag 12 mars: Mark-Uppsala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.