Umeå vidare som gruppetta

Det blev en lyckad helg för Umeå BSKT när tredje omgången i herrarnas U21-SM avgjordes i Umeå Energi Arena.

Umeå-killarna gick vidare till ”Final Four” som obesegrad gruppvinnare efter att ha ha vunnit söndagens gruppfinal med 87-74 mot AIK Basket.

– Målet för det här laget är att ännu en gång ta sig till SM-final och den här gången vinna guldet. Vi sade det redan före första omgången och nu är vi framme i Final Four så det är ännu ett steg närmare målet, säger coach Georgios Pavlogiannis.

Umeå-coachen summerar tredje omgången i U21-SM;
– Det har varit en bra helg med fyra talangfulla lag, Central Basket kom med ett ungt gäng som spelar väldigt aggressivt, Fryshuset hade med Yousef Abdullah Ghanem som var bästa spelare i förra årets final (då vann Fryshuset mot Umeå), och AIK har ett vältränat lag som spelar tillsammans i Superettan. Vi är väldigt nöjda med tre vinster där vi hade fyra olika MVP:s, match 1 Melker Lindblom, match 2 Elias Andersson, match 3 Emanuel Lundmark och hela omgångens främste blev Anton Lindqvist.

– Vi har en trupp där det visat sig att vi kan vinna matcher på många olika sätt. Vi kan nämna Joel Forsmark som stängde matchen mot AIK med sina stora trepoängsskott, Sheren Ibrahim som med sitt defensiva jobb låste ned Ghanem när vi mötte Fryshuset och Ludvig Munthe som bara spelat basket i ett par år och visar att han kan tävla på den här nivån, samt de unga killarna Isak Andersson (född 06) och Melvin Skogelid (född 05) som har kunnat hjälpa oss den här helgen.

En spelare i Umeås trupp kunde inte komma till spel denna helg.
– Vi skickar en tanke till vår nykomling  Stefan Sasaroga, som inte kunde vara med på grund av blindtarmsoperation. Men han stöttade laget hela helgen genom att skicka positiva textmeddelanden. Vi i Umeå BSKT:s utvecklingslag är som en stor familj och framtiden är ljus, avslutar Georgios Pavlogiannis som coachar laget tillsammans med Altai Shadman.

Bilden: Umeås Anton Lindqvist blev omgångens lirare i U21-SM.

Matchfakta, SM Herrar U21, omgång 3, grupp 2;
Umeå BSKT-AIK Basket 87-74.
Umeås poäng: Anton Lindqvist 28, Manne Lundmark 27, Joel Forsmark 11, Melker Lindblom 11, Elias Andersson 8, Ludvig Munthe 2.
AIK:s främsta: Elias Nilsson 32, Castor Wahlberg 19, Valter Lumpus 10.

Slutställning gruppen: 1) Umeå, 2) AIK, 3) Central, 4) Fryshuset.

Umeå och AIK vidare till ”Final Four” som spelas i Uppsala 7-9 maj.

x x x x x

I det andra gruppspelet i omgång 3 (grupp 1) var Uppsala klart starkast och vann gruppfinalen med 100-70 mot Åkersberga.

De båda lagen alltså vidare till ”Final Four”.

Uppsala får betraktas som favorit till SM-guldet då laget spelar de avgörande matcherna på hemmaplan. I Uppsala U21 finns tongivande spelare från Uppsalas ligalag i form av Nemanja Kutic, Melker Delryd, Tom Sanne och Jacob Månsson. Även Emil Angemo har känt på ligaspel den här säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.