Sillysvep: Spanjor och amerikanska värvas

Södertälje BBK Herr har ny headcoach i Sergi Brugué och han har spanat mot den spanska horisonten för att hitta nyförvärv. Nu är det klart med 27-årige forwarden Walter Cabral, en tvåmetersman som har såväl spanskt som ekvatorialguineanskt pass. Han kommer närmast från spel i den spanska andraligan LEB Gold där han för Cantabria på 21 min/match snittade 7,3 poäng och 5,4 returer.
– Vi har letat efter en allround forward spelare som är stark i returtagningen och i defensiven. Med Walter in i laget ger de oss fina möjligheter att vara stora på position tre då Walter kan röra sig mellan alla forward positionerna, säger SBBK:s sportansvarige Ludde Degernäs.

Noterbart är att Theo Kermoury och Ludvig Lindby ingår i SBBK.s ligatrupp 23/24.

x x x x x

Uppsala Basket har förlängt kontraktet med rutinerade Niklas Larsson – det nya är att är nybliven innehavare av Niklas Zennströms basketstipendium, vilket möjliggör studier på Uppsala universitet med elitbasket i Uppsala.

x x x x x

Nässjö Basket behåller egna produkten Joel Ekenstierna som kritat på för ett år till.

x x x x x

Mästarlaget i SBL Dam Luleå Basket har klart med att ligans främsta försvarare Josefin Vesterberg ska stoppa folk även säsongen 23/24.

x x x x x

Alvik Basket värvar USA-forwarden Tess Amundsen, 24-åringen på 185 cm kommer från California State University där hon sista året snittade 14 poäng och 4 returer på 31 min/match. Det är en mångsidig forward som bland annat sköt starka 48,5 procent (49 av 101) från trepoängsland.
– Vi är otroligt glada att Tess valt att spela för Alvik. Här har vi en skarp skytt men även en spelare som är duktig inside samt bra försvarare mot stora spelare. Det kommer regna treor kommande säsong för de gröngula, säger Alviks-coachen Mady Mahdy.

x x x x x

Sjuhärads Basket har presenterat första spelaren inför säsongen 23/24, det handlar om 24-åriga guarden Emelie Ånäs som hämtas från Eos Lund.
– Jag är otroligt glad att Emelie ansluter till oss! I henne får vi en spelare som kan bidra både defensivt och offensivt på mer än en position. Det ger oss lite mer stabilitet på planen, men i Emelie får vi också en trygg och stabil ledarfigur som har varit
med ett tag och som aldrig viker ner sig, säger coach Karin Inger Key.

x x x x x

Östersund Baskets head coach Alva Stark plockar in Max Tandberg Vall som ny assisterande tränare den kommande säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.