Bekräftat: Klar för Umeå

På söndagen bekräftade Umeå BSKT värvningen av guarden Jordan Peltier – som ska ersätta Gustav Hansson på positionen som pointguard.

Umeås head coach Gabo Loaiza i ett pressmeddelande:
”Jordan Peltier är en rutinerad svensk guard som passar vårt spel. Peltier har ett starkt  1 mot 1 spel och hans samarbete med Will Butler, som är ligans bästa ”pick and roll”-spelare, kommer att bli en nyckel i vårt anfallsspel.  Peltier gillar att spela snabbt och fysiskt och kommer att vara motorn i det snabba och aggressiva spel som kännetecknar oss.  Peltiers personlighet, framtoning ledarskap är något vi ser som en stor tillgång. Han kommer att bidra till utveckling av våra unga spelare i på alla nivåer Umeå och kommer att älskas av fansen.”

x x x x x

Centern Henrik Jädersten, 208 cm, är klar för en fjärde säsong i Uppsala Basket  som stipendiat av Niklas Zennströms basketstipendium.

”Henrik är en modern center som kan göra mål nära korgen såväl som från distans. Försvarsmässigt ger han oss nödvändig tyngd och storlek”, säger Uppsala Baskets head coach Panagiotis Nikolaidis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.