Mer om BSKT-förvärvet

Jordan Peltier har fått delar av sin karriär förstörd av olika skador. Det har ändå blivit 142 matcher i SBL och 30 matcher i grekiska andraligan. Nu har han inte spelat basket sedan slutet av svenska grundserien våren 2022 då han drabbades av en svår knäskada.

Säsongen 22/23 blev det inget spel men nu är den svenske guarden som fyller 28 i höst redo för comeback och det ska ske i Umeå.

– I Umeå har vi en bra miljö för att kunna hjälpa honom med den sista delen av återhämtningen efter sin skada så att han ska kunna ta nästa steg och komma tillbaka i bästa slag, säger Umeås head coach Gabo Loaiza till Bloggen.

Umeås nye coach har haft koll på Peltier.

– Jag gillar Jordan Peltier mycket, han visade under sin tid i Nässjö att han är en mycket bra spelare såväl när det gäller en-mot-en och i pick och rull-spelet. Han kommer att passa väldigt bra i vår trupp där vi har flera skyttar och Will Butler som är en av ligans bästa pick och rull-spelare. Nu hade vi chansen att få honom till Umeå och det blir en fin lösning.

Även utanför planen ser Gabo Loaiza nyförvärvet som en viktig pusselbit i Umeå BSKT:s ligatrupp för 23/24.

– Jordan är även en bra kille som kan fungera som ”spegel” för alla våra yngre spelare, han blir en av de mer erfarna i laget och kommer att bli en bra förebild och hjälpa till att bygga vidare på Umeå BSKT:s identitet.

x x x x x

Umeå BSKT har även gjort klart med ny fysioterapeut, ersättaren till Anton Andersson (som flyttar till Jämtland) blir Julian Garcia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.