Silly måndag: USA-importer

Det har varit lite försiktigt med värvningar från utlandet, men denna måndag presenteras inte mindre än två USA-importer.

I bägge fallen är det regerande mästarlag som vässar sina trupper inför 23724.

Damerna i Luleå Basket förstärks med USA-guarden Robbi Ryan, 175 cm lång och fyller 26 år i augusti.  Efter collegespel med Arizona State började hon sin professionella karriär med Grindavík på Island. Hon har sedan spelat i Australien och ska komma till Luleå efter sommaren spel med Joondalup City Wanneroo Wolves i andraligan NBL One. Där uppvisar Ryan fina siffror med ett snitt på 20,2 poäng, 5,2 returer, 4,3 assist och 1,4 steals.

– Robbi är en spelare som jag är otroligt glad över att få coacha nästa säsong. Hon är en spelare som det har gått väldigt bra för på en kort tid under sin karriär. Robbi kommer senast från Australien som är en tuff liga med hög nivå. Hon kommer kunna bidra med offensiv spets men också en tuffhet och styrka defensivt, säger Luleås coach Robin Sandberg.

Herrarna i Norrköping Dolphins förstärks med USA-forwarden ”CJ” Penha, 201 cm lång 23-åring som ska göra sin första proffssäsong i SBL. Han direkt från Boston College där han snittat 6,3 poäng och 2,5 returer på 16 min/match.

– Vi är glada att få möjligheten att få CJ till oss. Han är en duktig spelare som kommer kunna hjälpa oss med flera saker men framför allt med skyttet och fysiken. Vi ser att han kan spela på dom båda stora positionerna, säger coach Mikko Riipinen.

x x x x x

Mark Basket har förlängt med lagkaptenen Jonna Almqvist.

– Vår lagkapten är kvar en säsong till! En spot-up-shooter som kan bli het från golvet på nolltid och som motståndarna gärna inte lämnar öppen. Jonna har under sina år utvecklats enormt och hennes kaptensroll har fått henne att mogna in i en general, både på och utanför planen. Hennes skytte har vi redan nämt, nu ska vi försöka utveckla fler aspekter i hennes game. Säsongen 2023/2024 får vi förhoppningsvis se en ny dimension i henne spel där hon inte bara skjuter utifrån utan även försöker ta sig till korgen och vågar utmana sina spelare mer än vad vi har sett tidigare, säger Mark-coachen Jon Jenca.

x x x x x

Guarden Kajsa Levin blir kvar i Alvik Basket.

– Kajsa tog kliv förra säsongen där hon startade som träningsspelare i damlaget och stegrade till att få speltid i SBL dam med bra individuella prestationer. Vi vill bygga vidare och fortsätta utveckla Kajsa till att bli mer bekväm i ligan, säger coach Mady Mahdy.

x x x x x

Guarden Linn Larsson förlänger med Sjuhärads Basket.

– Kul att Linn Larsson är med oss nästa säsong. Jag tycker att hon går från klarhet till klarhet med sin snabbhet och tuffhet. Vi får attacker mot korgen offensivt och en duktig bollförsvarare som kan sätta press defensivt. Linns energi kan vända en matchbild. Det gillar vi, säger coach Karin Inger Key.

x x x x x

Ytterligare en guard som kritat på förlängt kontrakt är Uppsala Baskets Mikaela Ekdahl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.