Statens bolag stöttar mer

Sedan tidigare är gruvkoncernen LKAB (Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag), ägd av svenska staten, stor sponsor till herrarna i BC Luleå. Nu är det klart att bolaget även blir huvudsponsor som stöttar damerna i Luleå Basket de kommande tre åren.

– I LKAB får vi en huvudsponsor som delar våra värderingar och vill göra skillnad på riktigt. Att investera i damelitidrott är att investera i ett starkare samhälle för alla och vi är glada att göra det tillsammans med LKAB. Vi har höga ambitioner och ser fram emot ett långsiktigt samarbete tillsammans, säger Christer Sehlin, klubbdirektör Luleå Basket i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att Norrbottens största och viktigaste företag väljer att bli huvudsponsor för Luleå Basket. Genom samarbetet med LKAB ges nu klubben förutsättningar till fortsatt offensiv satsning både på basketplan som i engagemanget utanför den, säger Lars-Olov Söderström ordförande Luleå Basket.

x x x x x

Lite silly-nytt från SBL Dam;

Alvik Basket har förlängt med 17-åriga guarden Hanna Jolinder.

– Kul att Hanna förlänger med oss kommande säsong, en väldigt intressant och talangfull spelare med många färdigheter i sitt arsenal. Hanna är dessutom en riktigt föreningsmänniska som ställer upp för laget och klubben på alla möjliga sätt, säger coach Mady Mahdy.

x x x x x

Lite silly-nytt från SBL Herr;

Borås Basket ger 17-årige pointguarden Filip Larsson chansen med ligatruppen.

– Vi som varit i Boråshallen under åren har sett Filip följa laget på nära håll sedan han var typ en halv meter lång. Den lilla pojken har utvecklats till en väldigt spännande talang som vi får möjlighet att arbeta med nästa säsong, säger coach Henrik Sonko.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.