Klart: Från Umeå till Luleå

I våras spelade Umeå BSKT ut BC Luleå ur slutspelet med en svepning, 3-0 i matcher i SM-kvartsfinalen. Avgörande roller hade då bröderna Gustav och Daniel Hansson.

Det är inget nytt fenomen att klubbledningar imponeras av duktiga spelare som visar sig vara bättre än egna lagets lirare.

Daniel blev tidigt klar för Luleå och nu är det klart att storklubben i norr även värvat Gustav.

För ett par veckor sedan sade svensk baskets MVP så här i en VK-intervju: ”Är det i Sverige jag ska spela så är Luleå så klart ett alternativ, jag och Daniel hade ett bra år senast och Luleå är en bra klubb med stark organisation, det tror jag alla förstår.”

I dag säger stjärnan så här i ett pressmeddelande: ”Det ska bli riktigt roligt och det känns som att vi fått ihop ett bra lag som kommer kunna vinna många matcher. Jag ser fram emot att säsongen ska dra igång”.

– Gustav hade en otrolig säsong i fjol och han är en spelare som kan göra lite allt möjligt på planen. Han är en duktig poänggörare och passningsspelare, kan skjuta treor och är även en ledarfigur. Jag är övertygad om att han kommer passa superbra in hos oss, säger BC Luleås head coach Håkan Larsson.

Det tog lite tid innan definitiva beslutet kom, utlandsförslag skulle granskas och ratas samtidigt som Plannjas/BC Luleå klubbdirektör Lars Mosesson och Gustavs spelaragent bröt arm om kontraktets utformning.

BC Luleå med nye head coachen Håkan Larsson satsar på en blågul grund.

– Gustav är en 100 procent reko kille rakt igenom. Att som svensk guard bli MVP i SBL är otroligt imponerande och jag vet inte hur många som lyckats med det tidigare. Jag tror att alla såg i fjol vilken otrolig kapacitet han har. Med Gustav, och våra andra duktiga svenskar, så har vi byggt en riktigt bra svensk stomme, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Noterbart är att Gustav Hansson ännu har en öppning för att i ett senare skede välja en klubb utomlands.

– Vi har haft en väldigt bra dialog under hela den här resan när vi förhandlat om kontrakt. Han har fortfarande möjligheten att välja spel i utlandet ett tag till men bedömningen är att Gustav Hansson kommer att spela med BC Luleå till hösten, säger Mosesson.

Enligt planen för försäsongen ska BC Luleå gästa Umeå Energi Arena för cupspel 8-10 september.

I svenska ligapremiären den 22 september spelar BC Luleå hemma mot Umeå BSKT.

x x x x x

Mera silly season-nytt;

210 centimeter Nick Spires tog i våras SM-guld med Norrköping – nu är han klar för Södertälje BBK där han tidigare i karriären gjort tre säsonger.

– Vi är riktigt glada och taggade på att ta hem Nick! Han är en riktigt bra spelare och en ännu bättre person som kommer höja nivån på laget och hela programmet! Nick kommer hjälpa laget på många sätt både i anfall och försvarspelet. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med honom nästa säsong, säger SBBK:s nye head coach Sergi Brugué Garcia.

x x x x x

Umeå-profilen och Visby Ladies nya head coach, Caroline Muzito-Bagenda, har klart med en  powerforward – 25-åriga Erykah Russell som ska mäta 188 cm. Amerikanskan från New York kommer närmast från spel i Portugal.

– Med Erykah i laget får vi rörlighet på de lite större positionerna utan att tappa styrka. Hon är en spelare som kommer bidra med mycket energi och som kommer vara viktig för att säkra returtagningen både offensivt och defensivt. säger coach ”Carro”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.