Klart: Umeå tolfte man

Då har Umeå BSKT presenterat den tolfte mannen till ligatruppen 23/24. Det blir skytten Andreas Jönsson som kommer till Umeå nästa vecka. Efter tiden på college i USA skrev den 188 cm långe guarden på för Köping Stars inför förra säsongen – men där blev det mest tid på bänken och han lämnade svenska ligan för spel på lägre nivå i Spanien med Cant Basket i Santander.

I ett pressmeddelande från BSKT uttalar sig Andreas Jönsson så här;
”Jag tyckte att jag stagnerat i min utveckling och fick inte den speltid jag ville i Köping. Den Spanska kunskapsnivån och intensiteten i spelet kändes som ett bra steg att ta för att fortsätta utvecklas. Jag har kikat på Umeå BSKT´s spel och haft bra kontakter med coachstaben och givetvis är jag imponerad av förra säsongens resultat. Jag känner igen spelidén från min tid i Spanien och jag är övertygad om att jag kommer passa in i Umeå BSKT´s lagbygge”.

Coach Gabo Loaiza;
”Andreas är en spelartyp som vi verkligen behöver. Han är en väldigt bra skytt och har den arbetsmoral som vi försöker bygga upp laget kring. Andreas kommer inte att ha några svårigheter att anpassa sig till vårt spelsätt. Med Andreas har vi nu 12 spelare klara och vi kan börja bygga vårt lagspel. Vi är mycket glada över honom och vi tror att Umeå BSKT och vår filosofi kommer att utveckla Andreas”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.