Jämtland föll i gruppfinal

Då är Europa-kvalet över för Jämtland Basket och Borås Basket. Det enda svenska lag som får spela gruppspel i huvudturneringen Fiba Europe Cup är Norrköping Dolphins – som tog den platsen i egenskap av andraplatsen i kvalet till den högre turneringen Champions League.

Jämtland Basket var hemma i Östersund med i halva matchen i gruppfinalen mot Zaragoza, men sedan stack det spanska laget ifrån till komfortabel seger med siffrorna 65-81 i bortalagets favör. Periodsiffrorna talar sitt tydliga språk: 18-22, 25-25, 9-15, 13-19.
Jämtlands poäng: Adam Johansson 12, Tito Casero 12, Tra Holder 9, Anes Zekovic 9, Pierre Hampton 8, Felix Edwardsson 6, Flo Thamba 6, Seth Le Day 3.

Borås Basket hade kunnat vinna sin jämna grupp, men i sista matchen vann finländska Kataja på hemmaplan med 96-85 mot bulgariska Chernomorets. Det betydde att Borås blev grupptvåa med en poäng sämre målskillnad än Kataja.
I uträkningen om ”bästa kvaltvåor” blev det lika snöpligt för Borås, det fanns två platser och svenska laget blev trea i den rankingen.

Norrköping Dolphins är klart för spel i Europe Cup och är placerat i grupp E tillsammans med danska Bakken Bears, turkiska Manisa BBSK, plus ytterligare ett lag. Spelet inleds den 18 oktober och Dolphins börjar på hemmaplan. Lagen möts hemma/borta så de blir sålunda 6 matcher för Dolphins i detta gruppspel.

Uppdatering: Såvitt Bloggen begriper blir FC Porto från Portugal sista lag in i turneringen som ”lucky loser” och in i Norrköpings grupp.

Klart: Norrköping börjar hemma mot FC Porto, uppkast kl 19:00 onsdag den 18 oktober.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.