Beskedet: Hälsenan av

Ett negativt besked har kommit. Hälsenan av  – Luleå Baskets Allis Nyström har spelat färdigt den här säsongen.

Efter operation av en avsliten hälsena väntar lång rehab, det kan handla om mellan 6-12 månader, i vissa fall mer, innan en basketspelare kan vara tillbaka fullt i spel. Det finns flera exempel på basketstjärnor som drabbats av denna typ av skada, exempelvis ”Lollo” Halvarsson, Kobe Bryant, Klay Thompson och Kevin Durant.

När Allis Nyströms landslagskollega Lollo Halvarsson drabbades av hälseneskada (2016) uttalade sig landslagsläkaren Houman Ebrahimi om tiden till en comeback: ”Man ska räkna med ett år”.

”Det känns fruktansvärt orättvist att Allis har skadat sig igen och vi tänker på henne. Hon har en fantastisk säsong bakom sig och är väldigt viktig både på och utanför planen. Jag önskar Allis en smidig och smärtfri rehabilitering och kommer sakna hennes kraft och energi på planen”, säger Luleå-coachen Robin Sandberg till klubbens hemsida.

Det definitiva skadebeskedet innebär att regerande mästarlaget Luleå Basket, för dagen på tredje plats i ligatabellen, söker två nya spelare, sedan tidigare en guard och nu ska även en större forward in.

För att bredda truppen lyfter Luleå Basket också upp Sunderbyn-fostrade 18-åriga guarden Elle Johansson från ungdomslaget i basketettan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.