Coachvalet klart

Jämtland Basket vilade inte på hanen när det gällde att utse ny head coach efter Adnan Chuk. Valet är klart – det blir assisterande coachen Andris Kehris som får ta över.

– Vi känner att Andris gjort ett mycket gott jobb hos oss och har förtjänat den här chansen. Han har ju gått bakom och bredvid Adnan under tre säsonger vilket är en ganska lång utbildningstid. Vi kan nu fortsätta vår resa och fullfölja vår 3-årsplan med kontinuiteten i ledarskapet, säger Jämtland Baskets ordförande Mikael Bernervall i ett pressmeddelande.

– Det fanns ett stort intresse för posten som head coach i Jämtland Basket vilket ju är angenämt – men det blev ett ganska enkelt beslut för oss och vi är glada över att Andris är vår huvudtränare i höst. Vi är gärna klubben som ger ambitiösa ledare chansen och det är en naturlig väg att gå som assisterande till head coach vilket vi kan se exempel på runt om i basketsverige. Vår ambition är att kunna behålla övriga staben intakt och samtidigt addera till en assisterande coach under våren. Målsättningen är fortsatt att kunna tävla om mästerskap och möjligheterna att lyckas är mycket avhängt i hur pass relevanta vi kan vara gentemot våra samarbetspartners och den lokala marknaden, säger Jämtland Baskets klubbdirektör Pecka Johansson.

Uppdraget blir 29-årige Kehris första som head coach och kontraktet gäller över de två kommande säsongerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.