Lokal bildskatt

Bloggen vill gärna puffa för en ny sida på nätet där Torbjörn Björnström i Umeå håller på att bygga upp något intressant.

Björnström spelade i högsta serien en gång i världen som 16-åring när SK Gränsen (Tornedalen, Norrbotten) gick upp i Allsvenskan i mitten av 1960-talet. Men T.B. är förstås mest känd för sitt arbete som coach och ledare i Västerbotten, såväl i Skellefteå som Umeå. Med herrlag och damlag. För närvarande är han aktiv ungdomstränare.

Han kallar sin hemsida mrbasket.se och den innehåller olika avdelningar. Det går föstås att läsa hans personliga åsikter om sånt som hänt och händer inom basketsporten, det finns baskethistoria i Västerbotten och så inte minst finns en lokal bildskatt, ett ”bildgalleri” med i dagsläget ett 100-tal historiska basketbilder. Lagbilder på exempelvis Cometernas juniortjejer som tog SM-silver 1982, herrlaget Universum Stars, med flera, med flera.

Det finns också matchbilder och en favorit i form av en ”kalabalik-bild” från stekett Umeå-derby medllan KFUM Umeå och Sandåkern 1975.

Den som är nyfiken hittar mrbasket.se här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.