Silly: Klart – lämnar Umeå

22-årige Anton Lindqvist har spelat ligabasket med Umeå BSKT de senaste fyra säsongerna och 23/24 blev det i snitt 19 min./match och avrundat 7 poäng + 2 returer.

Nu är det klart att han drar vidare och byter ligaklubb till Nässjö Basket.

– Det känns skönt att det är klart. Jag var där i söndags och hälsade på, jag fick se hallen och var vi ska gymma. Jag är nöjd med vad jag fick se och jag fick höra hur de vill spela och hur de tänker med truppen och allt möjligt – och det kändes rätt, säger Anton till Smålands Dagblad.

Den Ängelholms-fostrade vingspelaren menar att beslutet att lämna Umeå BSKT inte har med klubbens svaga ekonomi att göra.

– Nej, inte jättemycket. Det är mest att jag har varit där i fyra säsonger och att det är dags att hitta på något nytt. Nässjö känns som ett bra val, säger Anton till SmD,

– Anton är en ung spelare som vill ta ytterligare steg i sin karriär. Han kan spela på flera olika positioner, vilket är en stor styrka. Anton utstrålar hunger och är redo för kommande säsong hos Nässjö Basket, säger Nässjö-tränaren Sergio Vicente Beleña till klubbens hemsida.

x x x x x

Enligt Luleå-tidningarna får Umeås tidigare MVP-guard Gustav Hansson nytt kontraktsförslag från BC Luleå. Fattas bara annat!
– Man kan nog säga att det lutar lite mer åt att jag stannar i Sverige än för en månad sedan men jag är fortfarande öppen för andra alternativ. Givetvis handlar det om hur kontraktet ser ut. Men också att satsningen i BC  fortsätter och att laget blir konkurrenskraftigt. Förra säsongens lag var bra men får gärna bli ännu bättre, säger Gustav till NSD/NK.

x x x x x

Assisterande coacher som förlängt med lag i SBL Herr är Mario Blažević (Södertälje BBK) och Leif Ibrahim (Jämtland Basket).

x x x x x

Skador i ligalaget. Gällande SBL Dam meddelas att två spelare från Högsbo Baskets trupp kommer att missa kommande säsong på grund av korsbandsskador. Det gäller Luleå-fostrade guarden Emma Ström och Gävle-fostrade forwarden Miranda Elebring – den sistnämnda har skrivit på nytt tvåårskontrakt med Högsbo med sikte på att åter vara i spel 25/26.

x x x x x

Kevin Taylor Lundgren räknar med att bli kvar som head coach för Norrköping Dolphins damer:
”Vi håller på och jobbar på det”, säger Kevin till Norrköpings Tidningar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.