Fyra raka för HU20. En värvas.

Så långt så bra. Sveriges Herrar U20 har öppnat EM-spelet med fyra raka segar, den senaste på på tisdagen skrevs 95-56 mot Armenien.

Under onsdagen väntar gruppfinal mot Ungern. Därefter börjar allvaret i Pitesti, Rumänien.

De två bästa från varje grupp får spela kvartsfinal och frågan är om de blågula grabbarna därifrån kan ta sig ända fram till ett avancemang upp i A-divisionen?

x x x x x

Silly-nytt SBL Herr: En av de svenska spelarna i pågående U20-EM byter klubb till kommande säsong. Det handlar om Adam Massarsch som ska spela för Jämtland Basket.

Forwarden med Alvik Basket som moderklubb har i ligan hunnit representera Norrköping och senast Södertälje.

”Adam är en ambitiös spelare och det är extra spännande att få en U20-landslagsman till vårt program. Vi hoppas och tror att han kan ta stora kliv hos oss och han har ju redan två-års ligaerfarenhet. Han kommer att bidra med bra skytte och ett moget spel både anfall och försvar”, säger Jämtlands head coach Andris Kehris i ett pressmeddelande.

x x x x x

20-årige guarden Sergey Sepman har klart med nytt kontrakt med BC Luleå.

x x x x x

Silly-nytt SBL Dam: Alvik Basket förlänger med Amanda Tivenius. Den erfarna forwarden fick delar av förra säsongen sabbade på grund av skadebekymmer – men fick ihop snittet 11,6 poäng och 6,6 returer på de 16 matcher hon spelade.

x x x x x

Guarden Linnea Malmgren har kritat på nytt kontrakt med IK Eos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.