Silly: Stjärnornas nya klubbar

Efter det efterlängtade SM-guldet med Södertälje BBK drar stjärnan Frida Eldebrink utomlands igen. Ny klubb blir Chartres, nykomlingar i den franska högstaligan.

– När det blev klart så tidigt att både Klara och Lollo skulle lämna förstod jag att det skulle bli svårt. Vi har haft diskussioner med Frida hela tiden och hon ville stanna. Men hon såg det här som en jättefin möjlighet och man måste säga att det handlar om helt andra pengar än vi kan erbjuda just nu, säger Södertäljes sportchef Ludde Degernäs till Länstidningen.

Sedan tidigare är det klart att Klara Lundquist ska spela för Girona i Spanien och Lollo Halvarsson för Euskotren, även det i spanska ligan.  Flyttar från SBBK gör även danskan Maria Jespersen.

Elin Eldebrink har en bit kvar till spel efter sin korsbandsskada och det är oklart när och var en comeback kan ske. En prognos säger att hon kan bli spelklar i början av 2025.

SBBK har inför 24/25 sänkt budget och något av omstart med yngre lag.

x x x x x

Även SBBK:s herrlag drabbas av klubbens försämrade ekonomi, så det handlar även på den kanten  om sänkt budget och ambitionsnivå.

Coach Adnan Chuk har i alla fall lockat till sig en yngre talang som han tidigare haft i Jämtland. Nathan Amoran återvänder till svenska ligan efter ett år på high school i USA och väljer SBBK.

”Nathan är en ung och hungrig spelare med stor potenital och arbetskapacitet. Han kan användas på olika positioner beroende på motståndet”, säger Adnan Chuk.

x x x x x

Uppdatering: Under onsdagen blev det officiellt – Stephanie Visscher, som lämnar Uppsala, presenterades av sin nya klubb Jairis i Spanien.

Den spanska klubbens nya coach har förstås stenkoll på den svenska toppguarden, det är Bernat Canut som ledde Södertälje till SM-guldet som tar över Jairis med mål att bland annat kvala in till Eurocup.

”En mycket mångsidig spelare, som kan spela på olika positioner från 1 till 4. Dessutom en väldigt snabb spelare, kan hantera bollen, har bra ytterskott och dessutom intelligent utan boll. Kan ta returer och använder händerna väldigt bra i försvaret. Hon är en spelare med potential att förbättra sig ytterligare innan hon når sitt tak”, säger coach Canut.

x x x x x

Borås Basket-stjärnan Ryan Logan lämnar SBL och drar till Japan. Hans agent meddelar att amerikanen skrivit på ett ettårskontrakt med Gifu Swoops.

x x x x x

Forwarden Kajsa Åhlberg blir kvar i Norrköping Dolphins.

– Jag tror mycket kommer hända till säsong två för Kajsa, som nu är mer bekväm i vårt spel och lärt sig ligan, säger coach Kevin Taylor Lundgren.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.