Mera USA till Umeå. Med mera

Ännu ett amerikanskt nytillskott är bärgat av Umeå BSKT.

Nick Davis, 23 år och 206 cm, ska spela på centerpositionen. Han kommer från ett sista år på college där han lirade för Omaha Mavericks och snittade 8,8 poäng och 5,5 returer.

– Nick ger oss ännu mer storlek och tyngd under korgarna. Han är en bra målgörare i tre sekunders området och spelar fysiskt och använder sin kropp på ett bra sätt både i offense och defense samtidigt som han även är rörlig för sin längd defensiv, säger coach Christer Sjögren.

x x x x x

Det rasslar till dessa dagar – även Jämtland Basket presenterar ny import. In kommer Kanada-centern Grant Shephard, 208 cm, som närmast hämtas från förra säsongens spel i Portugal/Estland.

I portugisiska Esqueira snittade 25-åringen 10 poäng + 7 returer och i en mindre roll i estniska Kalev/Cramo blev det snittet 4 poäng + 3 returer.

– Vi har fått goda vitsord på Grant både som spelare och person och vi räknar med att han kommer att bidra på flera sätt. Returtagning och pick´roll spelet förstås men vi tror också att hans inställning och energi kommer att ge oss mycket, säger Jämtlands coach Andris Kehris.

x x x x x

Nässjö Basket går på en spansk lösning för en forwardposition – nyförvärvet är Joan Pardina, 203 cm, som förra säsongen fanns i tredjeligan med Club Basquet Hospitalet. Innan dess har en en hel bunt säsongen i andraligan LEB Gold. På meritlistan finns även 2017/2018 med inhopp för Gipuzkoa i förstaligan ACB.

– Joan kommer tillföra mängder med erfarenhet från ligorna i Spanien, både efter åren i näst högsta ligan i Spanien samt sin sejour i högsta ligan. Med sin vinnarmentalitet kommer han vara ett riktigt bra föredöme till sina lagkamrater. Han har ett stort basket-IQ och kommer bidra med balans inom laget. Han kan spela både som 3 och som 4 med bra returtagning, säger coach Vicente Beleña.

x x x x x

En bra värvning till Södertälje BBK är powerforwarden/centern Veronika Mirkovic – som i fjol snittade 13 poäng + 11,8 returer för AIK Basket. Tidigare har hon spelat collegebasket på Colorado State och varit proffs i Belgien.

– Jag är glad att ha Veronika ombord, hon kommer vara en av de främsta spelarna i vårt spel i 3-sekundersområdet kommande säsong. Hon är en erfaren spelare i SBL Dam och har även i internationellt spel alltid visat att hon är en riktigt bra returtagare och poänggörare nära korgen samt en spelare som skapar många övertag, säger SBBK:s coach coach Gerard Cunilleras.

x x x x x

Visby Ladies har klart med ytterligare en lokal spelare på förlängt kontrakt – det är 18-åriga guarden Angelica Vinberg.

– Att ”Angie” är med ytterligare känns bra. Hon fick avsluta förra säsongen med en bra match på hemmaplan. Med sin höga träningsmoral och viljan att utvecklas så har on stor potential att ta stora kliv framåt denna säsong. Hon är ytterligare en spelare som är fostrad i klubben och det är ett viktigt steg i att bygga vårt lag långsiktigt, säger coach Caroline Muzito-Bagenda.

x x x x x

IK Eos i Lund förlänger med forwarden Hilma Gross.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Hilma Gross tillbaka till Eos-familjen för säsongen 24/25! Hon avslutade sin första säsong i SBL Dam med 21 spelade matcher, där hon snittade 18 minuter, 6,1 poäng, och 5 returer per match. Hennes starka prestation uppmärksammades genom en nominering till Årets Stjärnskott, säger coach Ira Otamiri.

x x x x x

Denna onsdag noteras även framgång för Sveriges Herrar U18 som vann sin åttondelsfinal i Europamästerskapets A-division. Siffrorna skrevs 91-66 mot Kroatien. Julius Price ledde laget med sina 26 poäng. En dubbel-dubbel bokfördes av Casper Pohto (18 poäng + 10 returer).

Segern innebär plats bland topp 8 i Europa i åldersgruppen – har inte hänt sedan 1988!

I kvartsfinalen under torsdagen väntar möte med Slovenien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.