Silly: Fler stipendiater

I Uppsala finns ett helt gäng duktiga basketspelare som pluggar på Uppsala Universitet och Uppsala Basket kan om och om igen tacka Skype-grundaren och entreprenören Niklas Zennström som står bakom stipendierna.

Ännu ett exempel är landslagsmeriterade forwarden Johanna Prytz som har en nyckelroll i Uppsalas damligalag. Förr säsongen blev det 31,5 minuter per match med 9,9 poäng och 5,2 returer i snitt per match. Nu är hon klar för en fjärde säsong i Uppsala-linnet.

– Jag är väldigt tacksam för att erhålla Zennström-stipendiet, det är en perfekt situation för oss som studerar samtidigt som vi spelar, säger Johanna Prytz.

x x x x x

Sak samma gäller för Lina Martinelle, 22-årig forward och Zennström-stipendiat, som kritat på förlängt kontrakt med Uppsala Basket.

– Jättekul att Lina är klar för en ny säsong. En egenfostrad talang som fortsätter att utvecklas och som tar steg framåt för varje säsong. Hon är en spelare med positiv inställning och vilja att utvecklas, hennes längd och rörlighet gör henne mångsidig i sitt spel. Jag ser fram emot att få coacha henne den här säsongen, säger nya Uppsala-coachen Agnes Nordström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.