Silly: Nyförvärv i matchform

Nässjö Basket har klart med ett nyförvärv i matchform – shooting guarden Mirko Djeric spelade 36 minuter i slutspelsmatch med West Adelaide Bearcats hemma i Australien så sent som den 27 juli. I andraligan NBL One, under sommaren 2024, snittade han 14 poäng, 5 assists och 5 returer.

Australiensaren med serbiska rötter är 29 år, mäter 193 cm och har tidigare spelat i förstaligan i hemlandet, på senare år i Cairns (2019-2023), samt i omgångar spelat i den serbiska ligan.

– Med sina år i både högsta ligan i Serbien och Australien gör att han kommer vara mycket konkurrenskraftig i ligan i år. Han är en fantastisk skytt med oerhört professionell mentalitet som kommer bidra med mycket i laget. Jag är mycket nöjd med denna vävning. Jag vill även säga tack till Supporterklubben för deras engagemang och bidrag till att denna vävning blev möjlig, säger Nässjös coach Vicente Beleña.

x x x x x

Första import att lämna: Som brukligt är kommer både en och annan importspelare att lämna/bytas ut av olika skäl. Redan nu meddelar Södertälje BBK att bosniske Darko Talic lämnar på grund av ”personliga skäl”. En ersättare till guarden ska vara på gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.