Silly: Trivsel i norr

Riksbasketgymnasiet i Luleå fostrar inte bara duktiga basketspelare – därtill blir det många unga människor som trivs i norr. Ytterligare ett exempel är göteborgaren Kirat Singh som efter ett år i USA återvänder till Luleå för att ta plats i BC Luleå.

– Man kan nästan säga att jag är uppvuxen i Luleå. Jag kan allting utantill och vet hur folket
är. Det känns grymt bra att vara här, säger den 20-årige guarden.

– Kirat är en ung och lovande kille som varit i USA ett år. Han spelar med mycket fart. Det
ska bli jätteroligt att följa och arbeta med honom i BC Luleås färger, säger coach Håkan Larsson.

x x x x x

En övrig notering med Luleå-anknytning är att Norrköping Dolphins engagerar Brice Massamba som tränare för klubbens division 1-lag. Som bekant avbröt BC Luleå tidigare samarbetet med Brice Massamba efter en fällande dom för narkotikabrott.

På klubbens hemsida skriver Dolphins klubbdirektör David Bergström bland annat: ”På Norrköping Dolphins tror vi på andra chanser och på människors förmåga att växa och lära av sina misstag. Brice har uttryckt en djup ånger för det som hänt och har arbetat hårt för att återfå förtroendet från de som står honom nära och från basketgemenskapen. Vi är övertygade om att han nu är redo att använda sina erfarenheter för att inte bara bidra till laget på planen, utan även som en förebild och mentor för våra yngre spelare”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.