Silly: Åter från USA och från Norge

Uppsala Basket hämtar ett nyförvärv från Norge – men namnet är välbekant. Det handlar om Huddinge-produkten Åke Swahn som tidigare spelat för Fryshuset och nu återvänder till SBL efter en tid i norska Kongsberg Miners.

Den 22-årige forwarden har sökt Niklas Zennströms basketstipendium, som möjliggör studier på Uppsala universitet med elitbasket i Uppsala.

– Åke är den typen av spelare som vi saknade och han kommer att hjälpa oss på båda sidor av banan med sin energi och sin attityd både fysiskt och mentalt. Från första stund visade han stort intresse för att vara i Uppsala. Han är en fantastisk kille och fantastisk karaktär som hjälper oss att bygga något för framtiden, säger coach Sergi Brugué Garcia. 

x x x x x

Även Uppsalas damer välkomnar en återvändare – det handlar om 23-åriga guarden Julia Stenberg, moderklubb AIK, som pluggat och spelat i USA med de två senaste åren på UC Riverside.

– Julia gör sin första säsong i SBL dam efter fyra år på college. Med Julia får vi en stabil spelare på många sätt som kommer bidra både med sitt skytte och försvarsspel. Det blir spännande att se hur Julia tar sig an SBL, säger coach Chioma Nnamaka.

x x x x x

Guarden Hanna Klingberg, 21, är klar för sin tredje säsong med IK Eos Lund. Förra säsongen blev det 16 min/match och på det snittet 4 poäng, 2 returer och 1 assist.

– Hanna har ett skarpt skott och börjar nu utveckla en riktig specialkompetens från 3p-linjen. Man ska skatta sig lycklig om man får en spelare som Hanna i laget, som är ambitiös både på och av plan. Hon har en stark arbetsmoral och en ödmjuk personlighet, och är en viktig byggkloss för vårt lag, säger coach Ira Otamiri.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.