Silly: Umeå-bekant profil tillbaka

Dia Lukacovicova gjorde fyra säsonger i Umeå där det bland annat blev tårar efter finaler som gav SM-silver. Efter en del skadebekymmer och uppehåll spelade den resliga slovakiskan sedan med Uppsala Basket och efter det, säsongen 21/22, blev det en sejour i spanska förstaligan med Cadi La Seu.

Nu är den snart 34-åriga veteranen redo för ett nytt uppdrag i svenska ligan som klar för AIK Basket säsongen 24/25.

– Jag ser fram emot att vara tillbaka på basketplan igen. Har pratat med AIK även tidigare och är glad att i år blev det av. Jag tycker att vi har fått ihop ett bra gäng och hoppas att vi ska ha en bra säsong tillsammans, säger Dia i ett uttalande.

x x x x x

AIK Basket är en i raden av klubbar med ansträngd ekonomi. På sin hemsida beskriver klubbens styrelse läget i mitten av augusti: ”Idag har AIK Basket en ansträngd ekonomi. Med bland annat inflation, ökade kostnader och en tuff Stockholmsmarknad för idrott har styrelsen intensivt arbetat med en ordentlig översyn av klubbens hela verksamhet för att se vilka kostnader vi kan dra ner på och att vi fokuserar på rätt saker. Vi vill redan nu informera er som är aktiva i klubben om situationen och om arbetet med att stärka ekonomin, och kommer fortsätta göra så när något nytt behöver meddelas”.

Ett exempel på förändring anges: ”En nödvändig åtgärd inför säsong 2024/2025 är att träningsavgifterna kommer att höjas något”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.