Umeå har två klara och två på gång

Umeå BSKT är i slutspurten av truppbygget för 24/25. Enligt vad Bloggen erfar är två spelare helt klara och dessutom är ytterligare två nära avtal.

Anledningen till att de sista namnen för ligatruppen kommer sent är helt enkelt klubbens ekonomiska läge med en budget som inte får äventyras.

– Det är fortfarande jättetufft med likviditeten när Sverige i princip stänger under sommaren, men inför säsongen är läget klart bättre än tidigare och vi har kontroll över de gamla skulderna, säger Magnus Lindblom i Umeå BSKT.s ledningsgrupp.

De två spelare som enligt Bloggens uppgifter har klara kontrakt och som kommer att presenteras officiellt inom kort är;

+ Veteranguarden Omar Krayem som sedan några år har svenskt pass. Han har turnerat i olika länder sedan senaste sejouren i Umeå och kommer närmast från spel i Bulgarien och Mexico.

+ Pointguarden Derek St. Hilaire blir den fjärde amerikanen i truppen och därmed är alltså importkvoten fylld för den här gången. 26-åringen kommer från spel med Al Khaleej i Saudiarabien där han senaste säsongen snittade 22 poäng, 4 returer och 3 assists.

Utan kontrakt finns två välbekanta svenska profiler i träning med BSKT. Det är Rami Ghanem och Alexander Yemane. Gällande den duon säger sportchefen Jesper Gustavsson så är om dagsstatus;

De är fortfarande aktuella och vi hoppas att de ska vara med oss, det är fina killar som varit i klubben och som har bra erfarenhet från ligan. Ge mig någon vecka till, vi har en annan budgetsituation än tidigare så vi måste bara komma överens.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.