Umeås coach: ”Upp till oss som grupp”

Då har Umeå BSKT klarat av öppningen på försäsongen som innehöll resa till Kiruna, två förlustmöten med BC Luleå (66-87 respektive 79-89) och vinst mot norska Tromsö (79-56).

Umeås coach Chribba Sjögren summerar första spelhelgen med nya gänget så här;
– Vi har bara hunnit träna fyra dagar tillsammans så det var nyttigt att komma i väg och spela mot bra motstånd. Vi fick tre matcher och det var så klart mycket upp och ned. Vi ligger efter och det är som det är, men jag är inte ett dugg orolig. Det är bara att sitta lugn i båten och jobba vidare.

– Jag är nöjd med truppen, det är bra killar och bra importer så det är bara upp till oss som grupp att få ihop det. Det finns bra potential och utvecklingsmöjligheter, just nu är det bara naturligt att det finns många enkla misstag att städa upp.

I söndagens tiopoängsförlust mot Luleå var Umeå-killen Manne Lundmark ett utropstecken.
– Han fick starta när Gaffney inte var med och det var kul att se Manne. Han och Melker (Lindblom) är duktiga rollspelare som kan komma in. Den här helgen blev det lite kortare rotation utan Gaffney och då Alexander Yemane inte kunde vara med.

Läget med Alonzo Gaffneys fot?
– Han har blodblåsor på tårna och det finns risk för infektion, han spelade i första matchen men kunde inte riktigt springa och hoppa så då fick han vila. Han är förmodat redo för nästa helg, säger Chribba Sjögren.

Nästkommande helg 14-15 september ska Umeå besöka Östersund för dubbla träningsmöten med Jämtland Basket.

Söndagens träningsmöte i korthet:
Lagen: Umeå startade med Krayem, Hilaire, Kennedy, Davis och därtill Lundmark som ersatt Gaffney (fotskada).
Luleå startade med bröderna Hansson plus Gaines, Henson och Johns Jr.

Umeå öppnade bra och utnyttjade ett okoncentrerat Luleå-försvar till ledning med 24-17 efter tio minuter. Luleå täppte igen i andra perioden vilket gav jämnare läge i paus med BC 39 mot BSKT 37.
Andra halvlek inleddes med att Luleå fixade öppna treor för Hansson samtidigt som Umeå inte hade ett rätt någonstans. Run på 15-0 för BC och coach Cribba Sjögren tvingades till två snabba timeouts.
Inför sista perioden var läget 68-55.
Under första delen av Q4 delade Luleå bollen bra och sprang för många enkla poäng. Umeå kämpade på för att försöka hitta sitt tänkta spel, men hade det jobbigt under alla sekvenser när motståndarna körde aggressivt försvar.
BSKT kunde på effektivt sätt putsa till siffrorna under slutminuterna.
Uppenbart har BC klart mer bredd i sin trupp, konstigt vore det annars. Spets finns också, inte minst med Gustav och Daniel Hansson.
BSKT mixar nya importer och unga svenskar. Det finns mycket att jobba på där.

Matchfakta LKAB Kiruna Games
BC Luleå-Umeå BSKT 89-79 (17-24, 22-13, 29-18, 21-24)
Luleås poäng: Gustav Hansson 21, Daniel Hansson 14, Oskar Wickström Stümer 13, Brandon Johns Jr 12, Davonte Gaines 10, Travis Henson 9, Tobias Sjöberg 4, Sergey Sepman 4, Anton Fontin 2.
Umeås poäng: Nick Davis 20, Omar Krayem 17, Derek St. Hilaire 13, Keonte Kennedy 9, Manne Lundmark 8, Melker Lindblom 6, David Johansson 6.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.