Ettanpremiär med Umeå-lag

Helgen 21-22 september innebär premiär för Umeås båda lag i basketettan norra.

Damerna i KFUM Umeå inleder med bortahelg där Uppsala väntar lördag och Central på söndag. Coach Eva-Lotta Strömsten, som i somras jobbade på EM med DU18-landslaget, kan i norra basketettan fortsätta på fjolårssäsongen i norra ettan.

– Vi har inför denna kommande div.1-säsong till stora delar samma trupp som förgående säsong. Agnes Lodén är en ny spelare från Luleå och har redan visat att hon kommer tillföra mycket till laget, både offensivt och defensivt, säger coach Strömsten som fortsätter:

– Vi har hunnit ha några riktigt bra träningsveckor med mycket spel och där vi kunnat hålla hög intensitet, så vi känner oss redo och laddade inför seriepremiären. Vi beger oss ner till Uppsala med tåg imorgon bitti och kommer hinna få några timmar i Uppsala för att ladda kropparna energi och vara redo för match.

Säsongens målsättning?
– Målet är helt klart att fortsätta pusha oss själva och utveckla varje spelare i laget, samt utveckla laget. Då vi har i princip samma stomme som förra säsongen så har det gått snabbt att lägga grunden inför denna premiär, så sedan är det ”bara” att fortsätta jobba vidare från det. Vi hoppas på att kunna spela med bra intensitet och bjuda på härligt lagspel både offensivt och defensivt, säger Eva-Lotta Strömsten.

x x x x x

Herrarna i Umeå BSKT, modell  inleder med bortahelg  där Tyresö väntar lördag och Södertälje på söndag. BSKT:s andralag har fått tillbaka Georgios Pavlogiannis som coach och i truppen finns förstås unga killar som tränar med ligalaget och kan spela med dubbellicens, alltså trion Isak Andersson, Arvid Strömsten och Adam Rask.

En intressant comeback, som innebär att truppen tillförs en massa rutin, gör guarden Albin Frank, som fyller 34 år på söndag. Han kommer dock inte att spela i premiären.

– Nej tyvärr inte denna helg då det blir familjeäventyr i Uppsala/Stockholm för mig. Men jag hoppas vara redo för spel nästa helg i hemmapremiären om coach tar ut mig i truppen, hälsar Albin Frank som har erfarenhet från massor av ligamatcher med Sundsvall och Umeå.

Tillbaka i BSKT-truppen är även Calvin Jägare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.