Silly: Finsk guard som svensk

Isabella Kaukopaasi kommer in som en sent kontrakterad spelare i Visby Ladies. Anledningen till att förlängningen dröjt är att en fotskada från vårsäsongen länge spökat.

Nytt för 24/25 är att den rutinerade guarden från Finland bott permanent i Sverige fem år och räknas denna säsong som svensk spelare och inte som ”import”.

– En efterhängsen skada satte stopp för sista delen av förra säsong. Det kändes osäkert när Isabella skulle kunna komma tillbaka. Den senaste månaden har visat att foten håller och ”Bella” är tillbaka. Som en av ligans bästa försvarare blir Bella en viktig kugge för laget, säger Visbys sportchef Anders ”Leo” Pettersson.

x x x x x

Efter bråket i Uppsala Basket som fick även lagkaptenen Sandra Hansson att lämna klubben – har hon följt Tiffany Brown till AIK Basket.

Rutinerade forwarden Sandra Hansson, som tidigare gjort flera säsonger i Umeå, som bland annat gav ett SM-guld 2019, är nu licensierad för AIK:s ligalag.

AIK Basket har i truppen 24/25 tagit in Alicia Turgay och Felicia Balk på utbildningsplatser, de tränar med damlaget och tillhör även AIKs U19 lag.

x x x x x

Norrköping Dolphins två sista platser  i ligatruppen tar talangduon Olivia Hultgren och Minna Ersdala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.