Umeås coach: ”Får vi alla ta på oss”

Förlust för Umeå BSKT i ligapremiären trots stor ledning borta mot Uppsala med bara några minuter kvar. Hemmalaget vann med 76-75.

– Vi ledde med tio poäng och då ska man kunna vinna, den här får vi får alla ta på oss, jag som coach och spelare gemensamt, säger Umeås Chribba Sjögren, som fortsätter;
– Men det blir svårt utan våra två bästa playmakers, alla lag skulle ha problem med att vinna om du tar bort motsvarande pjäser.

Omar Krayem var febersjuk och inte i spel. Derek St. Hilaire hade gjort 20 poäng innan sista perioden – men fick lämna planen efter två tekniska fouls.
– Två tveksamma situationer som vi får emot oss, vid den första skrattar han åt något roligt som en motståndare sade och domaren uppfattade det annorlunda. Den andra tycker vi inte är någon flopping utan en foul då Uppsala-spelaren skickar ut sin armbåge. Men det är ingen idé att gå i polemik med domarna, det jämnar ut sig sett över en säsong, säger Chribba Sjögren.

Umeå med ovan uppställning fick total måltorka under slutminuterna.
– Det blev tufft offensivt med svåra lägen när fel folk gör fel saker, vi hade även sex turnovers i sista perioden och det är inte bra.

Summering av ligastarten?
– Vi har fortfarande lång väg att gå som grupp, med den bakgrunden, Omar borta och Hilaire försvann så gör vi en bra match som vi förtjänade att vinna. Nu är det bara att ladda om till tisdagens hemmapremiär då vi gästas av ett så bra lag som Borås, det ska bli roligt, avslutar Chribba Sjögren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.