Hallen är som bollen

Dynamo Moskvas hemmaarena (bilden) är ungefär som basketbollen, rund. Lite av en miniglob. Snygg och härlig baskethall.

Nu står väl inte direkt någon byggherre på kö för att bygga en ny baskethall åt Umeå kommun, oavsett hur långt hyreskontrakt som vinkar, men kul är det att vara i en sådan här anläggning och drömma lite.

Publikkapaciteten är hela 5.000 åskådare. I Moskva lockar herrbasket betydligt mer folk än damernas dito. (exempelvis hade CSKA Moskva i sin hemmaarena drygt 4.400 vid senaste hemmamatchen i herrarnas Euroleague).

Det väntas blygsamma 300 åskådare till torsdagens match mellan WBC Dynamo Moskva och Udominate Basket. Då är det alltså fri entre´och det finns en Metro-station i närheten (tunnelbanan är egentligen det enda vettiga sättet att transportera sig i storstaden Moskva).

– Det finns en väldigt stort utbud av saker att titta på i Moskva, förklarar Dynamos Lev Munblit.

I kväll onsdag spelades en Eurocup-match för herrar i Dynamos arena, det var Volgograd-laget Krasny Oktyabr (Röd oktober) som mötte Neptunus Klaipeda från Litauen.
Det blev inte direkt någon rysk succé.  Det röda gänget  från Volgograd hade precis tappat sina fyra amerikaner som mangrant åkt hem efter utebliven lön och inför 158 åskådare i Moskva blev det stryk med 74-97.

x x x x x x x x x

I Uppsala kom ännu mer blygsamma 63 åskådare i Rosendalshallen där Sallén i svenska ligan besegrade gästande Alvik med 65-52.

Hemmalagets Tiffany Brown dominerade med 15 poäng + 7 returer + 7 assist, Christy Bacon hade dubbel-dubbel med 10 poäng + 12 returer.

I Alvik toppade Paula Juhlin med 15 poäng.

Sallén–Alvik 65-52 (24-9, 17-14, 15-20, 9-9)
Sallén: Tiffany Brown 15, Katarina Andersson 12, Christy Bacon 10, Kadidja Andersson 9, Jessica Grant 9, Malin Edlund 7, Emelie Enjebo 3. Alvik BBK: Paula Juhlin 15, Ellinor Holmberg 11, Josefine Loob 6, Nathalie Schönberg 4, Klara Lundquist 4, Tyra Carlsten-Handberg 4, Nathalie Lindén 3, Lesha Dunn 3, Anna Lundquist 2.

x x x x x x x x x

Luleås damer spelar liksom Umeås bortamatch i Ryssland under torsdagen. Jens Tillmans lag möter Energia Ivanovo.

Senaste nytt om Luleås värvarjakt på amerikansk/italienskan Emily Correal är att hennes agent gjort ett litet utspel i NSD. Han uppger att det finns stort intresse för hans klient i Italien och att det närmast lutar åt sydligare breddgrader för Correal…

– Men hon trivdes i bra Sverige och gillar att spela i en mästarklubb. I Italien handlar det om mittenlag som är intresserade. Under helgen eller senast måndag kommer vi att bestämma oss, säger Giacinto Matarazzo till NSD.

Låter väl mest som ett inslag i en pågående förhandling med Luleå…

x x x x x x x x x x

Svenska ligatrean Telge spräckte Luleås segersvit i går. Samtidigt kom beskedet att Anita Ilic knäskada var så allvarlig som man befarat. Korsband av och säsongen över för pointguarden som snittat 27 minuter för Telge.

Coach Hanna Bouldwin öppnar för en värvning:

– Vi vet inte vad ska göra ännu. Vi får se om det blir att vi håller kvar det som vi har som är eller om vi kommer leta utåt. Vi får se nu i veckan förhoppningsvis, säger Hanna Bouldwin till LT.

x x x x x x x x x x

Södertälje Kings föll i sista gruppmatchen i herrarnas Fiba Europe Cup. Efter en jämn första halvlek drog italienska Varese ifrån till vinst med 76-61.

Flest poäng för Kings gjorde Dino Pita, 15, och Skyler Bowlin 15.

Europe Cup, herrar, grupp C
Varese,Italien–Södertälje 76-61 (23-21, 18-20, 20-14, 15-6)
Södertälje: Dino Pita 16, Skyler Bowlin 15, Nicholas Spires 10, Christopher Czerapowicz 7, Davis Lejasmeiers 5, Mike Joseph 4, Aaron Anderson 4.
Szombathely,Ungern–Oostende,Belgien 64-86

Södertälje blir därmed trea i sin grupp (C) med 3 vinster – 3 förluster, alltså samma resultat som Borås i sin grupp (E).

De svenska lagen får nu avvakta alla lags matcher i de olika grupperna och finräkning av målkvoter för att se om de kan ta sig vidare som någon av de bästa grupptreorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.