Slut: Udominate utslaget

Udominate Basket har spelat färdigt i Europa får den här gången. Chansen att gå vidare i EuroCup är över efter fjärde raka förlusten.

Mer läsning: Det är över

Mer läsning (Plus): Snabba analysen

Så här såg det ut i löpande matchrapportering i Bloggen.

Fiba EuroCup Dynamo Moskva-Udominate

Bilden: Nyförvärvet Ana Baletic inledde poängskyttet för Udominate.

Period 1: Umeå startar med Agnes Nordström, Frida Aili, Hollie Mershon, Dia Lukacovicova och Ana Baletic.

Drömstart för Udominate, fyra raka poäng av Ana Baletic och sedan fyra av Dia Lukacovicova. 0-8 och timeout Moskva.

Bra försvar av Umeå och när Hollie Mershon drar i två raka treor är det 4-18 på tavlan.

Moskva börjar passa bollen snabbare och ett par missade Udominateskott senare är det 11-18.

Första perioden slut 11-20.

Period 2: Udominate byter ganska flitigt. Ibland utan stor spelare på banan.

Frida Aili springer in i Tikhonenko. Båda verkar dock klara sig okej, men den stora ryskan går och byter. Är tillbaka efter någon minut.

Det är nästan tomt i hallen. Dynamo har fem man stark högljudd hejaklack. men säkerheten tas på allvar. En bombhund gick igenom läktarna före matchen.

Inte mycket poäng i början av andra. Total torka för Umeå. 17-20 efter tre och en halv minut. Alltså 6-0 för Moskva.

2.20 kvar till halvtid. Ställningen 25-25. Moskva har kommit igång. Tar returer.

Hollie Mershon bäst i matchen så långt med sina 12 poäng.

Just före halvtid åker Tikhonenko på sin tredje foul. Kan bli viktigt.

Svag offensiv period av Umeå. Laget är nere på 36,5 i totalt skottprocent.

Men bra defense och totalt en tajt första halvlek. Moskva lyckas sänka sista skott på buzzern.

Andra perioden slutade 20-8.

Halvtidsläge: 31-28.

Notering: samtidigt i en annan del av Ryssland leder Luleå med tio poäng mot Ivanovo. Katie Bussey (27 poäng i början av fjärde) håller på att skjuta Luleå till seger.

Period 3: Vi är igång. Moskva gör första poängen. Sedan stoppar Dia i ett par bollar. 33-34. Knapp Umeå-ledning för en stund.

Noteras gör att rutinerade coachen Vladimir Shtam, som tidigare tagit Dynamo till totalt i EuroCup nu har tagit över vid sidlinjen. Han ska egentligen vara assisterande (som han var i Umeå) – men verkar ha fått nog efter första perioden.

I slutet av tredje lever matchen i allra högsta grad. Ett par snabba uppspel av Umeå ger 42-43, en poäng upp för gästerna då tar Moskva timeout.

Även i period tre slutar Moskva med poäng i sista sekunden.

Perioden slutar 15-17.

Ställning inför sista: 46-45.

Umeå har ett problem offensivt då det är Hollie Mershon och Dia Lukacovicova som utgör hoten mot Moskva. Det skulle behövas fler… och så blir Dia stoppad ett par gånger av Tikhonenkos fina försvar.

Pimenova drar i två raka tunga treor mot Umeås zon. 52-45.

Sedan kommer en lång trea från Burik. 55-45. Det här var matchen som gick? Run med 9-0 för Dynamo och klockan tickar. Sex minuter kvar.

Tikhonenko plockar upp sin fjärde foul med 4.39 kvar. Men direkt i nästa Umeåanfall klarar hon att stoppa först Dia och sedan Ana. En grym spelare det där.

Nu börjar det mesta spricka. Teknisk på Umeås bänk. Tamara Ruzics taktiktavla får hämtas från spelplanen. Umeå har bara gjort två poäng på sju minuter.

Luleå vann för övrigt sin bortamatch mot Energia Ivanovo med 84-77.
Totalt 36 poäng och 12 returer av guarden Katie Bussey.

I Moskva drar Dynamo i en ny trea till 59-49 med två minuter kvar. Umeå lyckas med en tvåa och sedan smäller det igen i andra änden med en rysk trea. 62-51. Timeout Umeå. 1.51 kvar.

Moskva har inte världens högsta procent, men de sänker treorna när det behövs.

Jenny Aronsson kommer in med 15 sekunder kvar. Moskvas boll.